• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mondo

22.04.2019

11:21

POSNE POGAČICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI! Za sve ljubitelje italijanske kuhinje!

Recepti

POSNE POGAČICE KOJE ĆE VAS ODUŠEVITI! Za sve ljubitelje italijanske kuhinje!

Podeli vest

U ovom sjajnom pecivu možete da uživate i kada postite

Kalcone su italijanske pogačice slične pici, a manje-više možete da ih napunite čime god želite. Evo posnog recepta koji možete da probate...

Sastojci:

Za testo:

375 grama brašna

350 mililitara vode

Četvrtina šoljice maslinovog ulja

Kašičica suvog kvasca

Kašičica šećera

Kašičica soli

Za nadev:

Tri šoljice iseckanih pečuraka

Šoljica kukuruza šećerca

Pola šolje humusa

Dve kašike sušenog paradajza

Pola šoljice svežeg peršuna

Za preliv:

Malo maslinovog ulja

Priprema:

Zagrejte čašu vode da bude mlaka, pa u nju dodajte kvasac i kašičicu šećera, blago promešajte i ostavite desetak minuta da naraste na sobnoj temperaturi.

U veću posudu pomešajte brašno i so. Dodajte narasli kvasac i ostatak vode, pa izmešajte dobro i zatim dodajte maslinovo ulje. Mesite testo desetak minuta, dok ne bude mekano i rastegljivo. Prekrijte krpom i ostavite na toplom da narasta oko 40 minuta.

Kada telo naraste, zagrejte rernu na 250 stepeni.

Na radnu površinu stavite malo brašna i uzmite testo veličine teniske loptice i razvucite ga. Namažite malo humusa, pa na polovinu testa dodajte malo pečuraka, sušenog paradajza, peršuna i kukuruza. Presavijte testo na pola i prstima pritisnite ivice da se slepe jedna za drugu.  

Isto uradite i sa ostatkom testa i sastojaka, a zatim spremne kalcone poređajte na pleh i premažite četkicom umočenom u maslinovo ulje. Pecite 15-20 minuta ili dok ne dobiju zlatno-braon boju. Ostavite da se ohlade pet-deset minuta i poslužite.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija