SLATKI ZALOGAJČIĆI! Slasni mafini s jagodama!

Shutterstock

09:35 Iće i piće 0

informer | 20. 05. 2019.

SLATKI ZALOGAJČIĆI! Slasni mafini s jagodama!

Jagode su oduvek bile najlepše i najbolje kada su sveže, bez ikakvih dodataka, onakve kavim ih je priroda stvorila. Ipak, ponekad poželimo da napravimo neki slatkiš od njih. Kako im sezona ne traje dugo, potrudite se da ih maksimalno iskoristite na sve moguće načine

Sastojci:

Za testo:
60 g omekšalog maslaca
150 g šećera
jaje
kašičica ekstrakta vanile
200 g brašna
dve kašičice praška za pecivo
prstohvat soli
120 ml slatke pavlake
150 g svežih jagoda

Za preliv:
50 g maslaca
70 g brašna
50 g žutog šećera
50 g belog šećera

DAN KAO SAVRŠEN ZA ROŠTILJ! Ražnjići sa kobasicama i povrćem!

Priprema:

Umutite maslac sa šećerom, pa dodajte jaje i ekstrakt vanile. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U smesu s maslacem naizmenično sipajte pavlaku i brašno. Mutite mikserom dok se svi sastojci ne sjedine, a smesa ne bude bez grudvica. Kašikom umešajte očišćene i sitno seckane jagode. Kalupe za mafine, premazane maslacem, do četvrtine ispunite smesom, a odozgo prelijte umućeni preliv. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]