• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs

29.05.2019

16:45

ČOKOLADNE KOCKE! Za sve ljubitelje slatkog zalogaja!

Recepti

ČOKOLADNE KOCKE! Za sve ljubitelje slatkog zalogaja!

Podeli vest

Bogato čokoladno testo, glatka, sjajna glazura... Ovaj kolač impresionira i izgledom, i ukusom! Evo kako da ga pripremite

Sastojci:

225 grama maslaca

180 grama brašna

200 grama kristal šećera

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

25 grama kakao praha

60 mililitara vruće vode

Kašičica ekstrakta vanile

Četiri jajeta

Dve kašike mleka

Za glazuru: 90 grama tamne čokolade, 25 grama putera, kašika meda

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kakao prah pomešajte sa vrućom vodom, dok ne dobijete glatku smesu. Ostavite je da se ohladi, a u zdeli pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. Mikserom mutite maslac, šećer, ekstrakt vanile, a zatim jedno po jedno jaje. Umešajte ohlađeni tečni kakao, a zatim dobro pomešajte sa mešavinom brašna.

Dobijeno testo preručite u pleh obložen papirom za pečenje, i kuhinjskom lopaticom zagladite površinu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 55 minuta, ili dok čačkalica zabodena u centar kolača ne izađe suva. Ostavite kolač da se ohladi, a na srednjoj vatri istopite puter, čokoladu i med, dok ne dobijete glatku i sjajnu glazuru. Prelijte ohlađeni kolač, a zatim ga isecite na kocke.

Po želji, ovaj kolač možete dodatno aromatizovati, tako što ćete u njega dodati kašičicu instant kafe, koricu narandže ili čak višnje. Takođe, u testo možete dodati orahe ili lešnike za dodatnu teksturu.

Potpuno ohlađeni kolač možete i zamrznuti i čuvati do dva meseca u zamrzivaču.

Kako vi spremate omiljeni čokoladni kolač? Recite nam u komentarima!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija