PILEĆI BATAK IZ RERNE! Zalogaj u kojem ćete uživati!

Youtube printscreeen

13:34 Iće i piće 0

Mondo | 07. 06. 2019.

PILEĆI BATAK IZ RERNE! Zalogaj u kojem ćete uživati!

Predstavljamo vam jednostavni recept za mariniranu piletinu, za one koji vole pikantno! Meso samo marinirate i stavite u rernu, pa je recept pogodan i za potpune početnike u kuhinji

Sastojci:

Četiri pileća bataka

Pola šolje senfa

Četiri kašike smeđeg šećera

Decilitar vinskog sirćeta

Jedan crni luk

Četiri čena belog luka

Tucana ljuta paprika

Ulje

So, biber

Priprema:

Meso zarežite nekoliko puta unakrsno, do kosti. U činiji umutite senf, smeđi šećer, sirće, so, biber i prstohvat ljute paprike, dodajte sitno seckani beli luk. Meso stavite u marinadu i dobro izmešajte, tako da utrljate začine u zareze. Ostavite pokriveno u frižideru najmanje sat vremena.

Zagrejte rernu na 220 stepeni, pleh prelijte sa malo ulja, i na dno poređajte crni luk isečen na kolutove. Meso položite na luk, tako da ne dodiruje dno pleha, po želji pospite sa još malo soli i ljute paprike. Pecite u rerni oko 35-40 minuta, dok meso ne bude gotovo a kožica postane hrskava.

Poslužite uz krompiriće ili salatu po izboru.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]