SLADI I OSVEŽAVA! Ukusna poslastica sa jagodama za vreo dan!

bakina kuhinja

14:53 Iće i piće 0

bakina kuhinja/informer.rs | 09. 06. 2019.

SLADI I OSVEŽAVA! Ukusna poslastica sa jagodama za vreo dan!

Kolač sa jagodama se brzo i jednostavno sprema, a idealan je za ovo doba godine...

Sastojci:

Za biskvit: 4 jaja, prašak za pecivo, 4 kašike šećera, 4 kašike vode, čaša od jogurta brašna, 50 ml ulja.

Za prelivanje: 100 ml mleka, 2 vanilin šećera.

Za fil: 800 g jagoda, 250 g šećera, 2 pudinga od vanile, 3 kašike šećera za puding, šlag 200 g.

(VIDEO) DOMAĆI LIKER OD JAGODA! Ukusan i osvežavajući

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom dodajte brašno sa praškom za pecivo, ulje i 4 kašike vode. Dobro izmešajte i sipajte u pleh obložen pek papirom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta da zarumeni. Izvadite pečeni biskvit i još dok je vruć prelijte sa mlekom i vanilin šećerom.

U šerpu sipajte šećer, dodajte čašu vode i ušpinujte, pa dodajte jagode da se skuuvaju. U kuvane jagode dodajte puding i dobro izmešajte.

Ostavite da se prohladi pa ga sipajte na biskvit i dobro rasporedite. Ohladite pa odozgo stavite umućen šlag. Dobro ohladite i sladite se.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]