SLATKA TAJNA! Obožavaćete ovaj kolač sa kajsijama!

bakina kuhinja

10:17 Iće i piće 0

bakina kuhinja/informer.rs | 10. 06. 2019.

SLATKA TAJNA! Obožavaćete ovaj kolač sa kajsijama!

Leto koje samo što nije i zvanično došlo nam nudi mnogo divnog voća kojeg možemo da iskoristimo za pravljenje poslastica. Ovaj kolač iz bakine kuhinje je i nastao inspirisan letom...

Potrebno je: 

Za biskvit 

2 jaja
3 kašike šećera
5 kašika brašna
50 ml ulja
100 ml jogurta
1/2 praška za peciva
800 gr zrelih kajsija 

2 pudinga od slatke pavlake
4 kašike šećera
500 ml mleka 

SMIRUJE I PODSTIČE PROBAVU! Šolja čaja pred spavanje!



Priprema: 

Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, ulje, jogurt i sve dobro izmešati. 

Pleh obložiti pek papirom. Sipati pola testa u pleh i rasporediti. Peći na 200 stepeni oko 10 minuta samo malo da zapeče. 


Puding skuvati u mleku, dodati šećer. Prohladiti malo puding pa sipati polovinu prohlađenog pudinga pa rasporediti pola kajsija. 

ZDRAVI I VITKI! Trešnje su idealne za petodnevnu dijetu!



Preko kajsija sipati drugu polovinu pudinga pa ostatak testa. U testo rasporediti ostatak kajsija. Peći na 200 stepeni oko 50-55 minuta. 

Pred kraj prekriti folijom. Pečen kolač posuti prah šećerom i vanilin šećerom. Vaditi iz kalupa potpuno hladan. 

Dobili ste najsočniji kolač od kajsija...



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]