• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: toposiguranje.rs

11.06.2019

12:41

BRZI RECEPTI za najukusniji DOMAĆI SLADOLED!

Recepti

BRZI RECEPTI za najukusniji DOMAĆI SLADOLED!

Podeli vest

Lepo vreme je stiglo i treba nam nešto što će nam pomoći da izdržimo vrućine. Mi vam predlažemo da napravite domaći sladoled koji je uvek dobro rešenje za sunčane dane. Probudite kreativnost u sebi i počnite proces rashlađivanja na vreme uz par ukusnih recepata

Kremasti sladoled od banane 

Da li ste znali da je domaći sladoled moguće napraviti od samo jednog sastojka? Čarobni sastojak su banane, a količina banana neophodna za pravljenje sladoleda zavisi od toga koju količinu sladoleda želite da napravite.

Foto: Pixabay

Priprema:

Banane isecite na kolutove i stavite u jednu posudu. Posudu držite u zamrzivaču dok se voće ne smrzne. Smrznute banane izmutite u blenderu, mikseru ili sličnoj spravi. Budući da će se banane lepiti, s vremena na vreme, moraćete ih promešati.

SLADI I OSVEŽAVA! Ukusna poslastica sa jagodama za vreo dan!

Dobijenu kremastu smesu stavite još neko vreme u zamrzivač. Kada se smesa dovoljno ohladi vaš sladoled je spreman. Ukoliko želite, u smesu možete u baciti još neki sastojak za bogatiji ukus.

Sladoled od jagoda

Sastojci:

150ml mleka
kesica šlag krema od jagoda
2dl kiselog mleka
čaša od 2dl šećera
čaša od 2dl jagoda

Priprema:

Foto: Printscreen You Tube


Sipajte hladno mleko i šlag krem od jagoda u multipraktik i mutite oko tri minuta. U smesu dodajte kiselo mleko, šećer i jagode. Sve zajedno izmešajte, sipajte u posudu i stavite u zamrzivač. Kada se smesa zamrzne, domaći sladoled od jagoda je spreman za posluženje.

Sladoled od čokolade

Sastojci:

jedan litar mleka,
100g šećera,
osam žumanaca,
200g čokolade za kuvanje,
slatka pavlaka ili malo šlaga.

Priprema:


Mikserom umutite žumanca sa šećerom, a potom istopite čokoladu. Mleko zagrevajte dok ne proključa. Kada proključa dodajte čokoladu uz stalno mešanje. Nastavite da mešate i zagrevate smesu još 2 do 3 minuta, zatim polako uz stalno mešanje u smesu dodajte i umućena žumanca.

Skinite smesu sa šporeta i još malo je umutite mikserom. Umućenu smesu kuvajte na pari dok se ne zgusne (30 do 40 minuta). Nakon što ponovo skinete smesu sa šporeta izmiksajte je još malo kako bi bila rastresitija i stavite u zamrzivač na nekoliko sati.

Pre posluživanja čokoladni sladoled možete ukrasiti slatkom pavlakom ili šlagom.

Sladoled sa jogurtom

Sastojci:

litar jogurta
3 čaše šećera
2 čaše mleka
1 kisela pavlaka
200g šlaga

Priprema:


U posudu sipajte jogurt i šećer. U drugoj posudi umutite šlag sa mlekom i dodajte pavlaku. Te dve smese sastavite i promešajte. Ukoliko želite da napravite voćni sladoled u smesu možete dodati i voće po vašem izboru. Smesu stavite u zamrzivač da se zaledi.

Foto: Pixabay

Sladoled od vanile

Sastojci:

300g šećera
2 kesice vanilin šećera
3 jajeta
500ml mleka
kašika ekstrakta od vanile
200g šlaga

Priprema:


Umutite jaja sa vanilin šećerom i šećerom tako da dobijete penastu smesu. Mleko zagrejte da provri i ostavite ga da kuva još desetak minuta. Vrelim mlekom prelijte penastu smesu.

Vratite smesu na šporet i povremeno mešajući sačekajte da provri. Kada smesa provri dodajte ekstrakt vanile, promešajte i ostavite da se ohladi. Umutite šlag i kada se smesa malo ohladi dodajte ga u nju.

Ostavite smesu u zamrzivač na 2 sata. Kada je izvadite izmiksajte kako biste razbili led i dobili kremastu smesu. Potom je vratite u zamrzivac na 3 sata i ponovo izmikasajte. Na kraju ostavite u zamrzivač da se zaledi.
Kada je vaš domaći sladoled pripremljen i poslužen, želimo vam prijatan obrok.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija