• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: recepti.com

22.06.2019

13:15

DESERT ZA VRELE DANE! Torta sa lubenicom

Recepti

DESERT ZA VRELE DANE! Torta sa lubenicom

Podeli vest

Počinje sezona lubenica, iskoristite to voće i napravite najukusniji slatkiš

Sastojci:

Kora:
250 g napolitanki sa ukusom čokolade
125 g putera
2 kašike meda

2 kašike mleka

SLATKO SLANA EGZOTIKA! Salata sa piletinom, jabukama i brusnicom!

Fil I:


500 g kisele pavlake
200 ml slatke pavlake
1 limun
1 želatin
1 kremfiks
100 g šećera
1 vanilin šećer

Fil II:


500 g očišćene lubenice
100 g šećera
1 vanilin šećer
1 želatin

I još:


100 ml slatke pavlake

Foto: Pixabay

Priprema:


Napolitanke usitiniti u blenderu, pa dodati otopljen puter, med i mleko da se poveže u kompaktnu smesu. Utisnuti u kalup i staviti u frižider da se stegne.

Umutiti slatku pavlaku sa šećerima i džemfiksom, a želatin rastvoriti sa limunovim sokom i malo vode. Narendati koricu, pomešati sa kiselom pavlakom. Rastopiti želatin na tihoj vatri, dodati malo kisele pavlake, a potom sjediniti kiselu pavlaku sa slatkom, ujednačiti i preliti preko kore. Odložiti u frižider da se stegne.

Za drugi fil spremiti želatin po uputstvu i ostaviti da nabubri. Lubenicu očistiti od semenki, ispasirati, a potom zajedno sa secerima ugrejati na tihoj vatri. Dodati želatin i mešati dok se ne otopi. Ostaviti fil da se ohladi, pa kad počne da se želira, preliti preko belog fila. Ostaviti na hladnom da se stegne. Umutiti slatku pavlaku pa njome ukrasiti tortu, kao i kriškama lubenice ako želite.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija