DOMAĆI HLEB! Savršen ukus na jednostavan način!

pexels.com

19:49 Iće i piće 0

Mondo | 08. 07. 2019.

DOMAĆI HLEB! Savršen ukus na jednostavan način!

Krckava korica spolja, vazdušasta sredina… i kuća koja miriše na sreću. Isprobajte recept za domaći hleb

Sastojci:

Dve i po kašičice suvog kvasca

Kašičica šećera

300 mililitara mlake vode

300 grama brašna

Kašičica i po soli

Priprema:

Pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte brašno i so, i mikserom (onim debljim žicama, za testo) na maloj brzini mutite dok se ne sjedini. Stavite malo brašna na radnu površinu i mesite testo rukama još desetak minuta, dok ne dobijete glatku smesu.

Testo umotajte providnom folijom, i ostavite sat vremena da "predahne", na toplom.

Zatim skinite foliju, i rastresite malo testo, tako da uđe što je moguće više vazduha, ali nemojte ga mesiti ponovo. Ivice preklopite, i "stegnite" ih na sredini, da dobijete lepši izgled korice.

Okrugli pleh pospite brašnom, stavite testo u pleh, i ostavite da odstoji još tridesetak minuta.

Rernu zagrejte na 240 stepeni, i pecite dok korica ne porumeni.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]