SLATKI ZALOGAJI! Panakota sa kajsijama

Shutterstock

20:10 Iće i piće 0

Informer | 09. 07. 2019.

SLATKI ZALOGAJI! Panakota sa kajsijama

Sezona je kajsija, a pred vama je odličana recept za panakotu

Sastojci:
Žuti deo:
300 g kajsija
šest kašika šećera
kašika želatina
Beli deo:
200 ml slatke pavlake
200 ml mleka
kašika želatina
tri kašike šećera

Shutterstock

Oljuštene kajsije kuvajte sa čašom i po vode i šest kašika šećera. Kad se skuvaju, vodu procedite, a voće ispasirajte. Želatin stavite u malo vode da nabubri, pa na paru da se rastopi. Dok je još topao, dodajte ga u smesu od kajsija. Promešajte i vratite još malo na vatru. Smesu ohladite, rasporedite u čaše i stavite u frižider da se stegne. Za beli deo kuvajte slatku pavlaku sa šećerom, a kad počne da vri, sklonite je sa vatre i uz mešanje sipajte mleko i želatin koji ste pripremili po uputstvu kao i za žuti deo. Sve dobro promešajte i vratite na vatru još nekoliko minuta, ali da ne provri. Beli fil sipajte preko žutog i vratite na hlađenje do služenja.



Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na [email protected]