• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo

23.08.2019

22:41

DOMAĆI GULAŠ! Idealan obrok za celu porodicu!

Recepti

DOMAĆI GULAŠ! Idealan obrok za celu porodicu!

Podeli vest

Gulaš je tradicionalno jelo iz srednjovekovne Mađarske, popularno već vekovima u zemljama centralne Evrope. U početku su ga spremali pastiri u kotlu nad vatrom, a njegov ukus, miris i jednostavna priprema učinili su ga popularnim i među najboljim svetskim kuvarima

Prednost gulaša je u sporom, dugom kuvanju zbog kojeg će čak i jeftiniji komadi mesa postati meki i "raspadati" se kada ih bocnete viljuškom. Preporučujemo vam plećku, potrbušinu ili grudi, ali možete iskoristiti bilo koji komad govedine koji volite ili već imate.

Dodatna prednost je ta što, kada ste sve iseckali i stavili u šerpu, možete slobodno da se bavite drugim stvarima nekoliko sati, a po isteku tog vremena, imaćete spreman ručak ili večeru.

Evo kako ga da pripremite!

Sastojci:

800 grama govedine

600 grama crvenog krompira

Četiri šargarepe

Veća glavica luka

Četiri čena belog luka

Maslinovo ulje

Dve kašike koncentrata paradajza

600 mililitara goveđe supe od kocke

Pet kašika brašna

Sušena dimljena paprika

Sušena majčina dušica ili ruzmarin

Dva lovorova lista

Sveži peršun

So, biber

TIRAMISU! Lagan, brz i ukusan!

Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u većem tiganju. Meso začinite solju i biberom, isecite na kocke i propržite tako da dobije lepu boju sa svih strana.

Isecite na kocke šargarepu i krompir, a beli i crni luk sitno iseckajte. Veći lonac stavite na vatru srednje jačine, i ubacite meso i isečeno povrće. Odmah dodajte koncentrat paradajza i suve začine, kao i četiri decilitra goveđe supe. Kuvajte na tihoj vatri najmanje četiri sata.

U preostalih dva decilitra supe, razmutite brašno i polako ga umešajte u gulaš. Krčkajte još pola sata, i servirajte posuto peršunom. Kao prilog, predlažemo vam testeninu ili pirinač.

Po želji, gulaš možete i zaljutiti ako volite "vatrenije" ukuse, tako što ćete mu dodati ljutu papriku. Ili, ako više volite aromatično, deo goveđe supe zamenite crnim vinom. A kada se izveštite sa ovim jednostavnim receptom, probajte da ga spremite od drugih vrsta mesa.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Njeks

pre 4 godine

Šta ostane od krompira nakon četiri sata kuvanja???

sanja

pre 4 godine

Gulas je ukusno jelo , lako se priprema,i uz dobro i elegantno posudje, pun pogodak i kompletan uzitak...

Dana

pre 4 godine

Gulas je moje omiljno jelo,spremam ga s puno ljubavi.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija