A
(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!
Uz naše recepte kuvanje će vam postati zabavno! Osim toga ovi recepti vam garantuju da ćete se hraniti zdravo i jeftino. Da stvar bude još bolja, sve se sprema za tili čas...
Iće i piće/Informer.rs 26. 01. 2017. 18:03
0
shutterstock
Punjene paprike

1. Paprike punjene salatom od tunjevine

SASTOJCI:

  • crvene paprike
  • 400 g tunjevine
  • tri paradajza
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • četiri krompira
  • 100 ml belog vina
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 200 ml bistre supe od povrća
  • majčina dušica
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Tunjevinu ocediti i usitniti. Paradajz i krompir iseći na kockice, a crni i beli luk što sitnije. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa propržiti crni i beli luk. Posoliti, pobiberiti, naliti vinom i supom, dodati paradajz, krompir i majčinu dušicu, te poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim ubaciti tunjevinu, promešati i kuvati još desetak minuta. Dobijenom smesom napuniti paprike. Složiti u vatrostalnu činiju, preliti preostalom supom, te kratko zapeći u rerni na 200 stepeni.

shutterstock
Palenta sa pečurkama

2. Palenta sa pečurkama

SASTOJCI:

  • 160 g crnog luka
  • 400 g pečuraka
  • 200 g palente
  • malo maslaca
  • tri čena belog luka
  • kašika paradajz-pirea
  • 50 ml belog vina
  • svež list peršuna
  • parmezan, bosiljak
  • so, biber

PRIPREMA:

Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je palenta gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi.
U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno seckani crni luk, dodati potisnuti beli luk, pa kad omekšaju, ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente, odozgo posuti izrendanim parmezanom i odmah poslužiti.

shutterstock
Krompir sa spanaćem

3. Krompir sa spanaćem

SASTOJCI:

  • 500 g spanaća
  • četiri veća krompira
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • pola kašičice suvog začina
  • so, biber

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i iseći na komade veličine zalogaja, a spanać dobro oprati i ocediti. Staviti krompir da se kuva u posoljenu ključalu vodu na umerenoj temperaturi. Kad je krompir napola gotov, ubaciti usitnjen spanać. Kuvati dok krompir ne omekša. Skloniti s vatre i procediti. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk i potisnuti beli luk, pa dodati u spanać i krompir. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, još jednom sve dobro promešati, pa poslužiti dok je toplo.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
LEPOTICE I ZVERI! Pogledajte besne mašine na Beogradskom sajmu automobila!
Vreme
Beograd 13o
13 C
Beograd
  • Novi Sad
    13o
  • Niš
    10o
  • Subotica
    13o
  • Zrenjanin
    13o
  • Klek
    13o
  • Kula
    13o
  • Sombor
    13o
  • Vrbas
    13o
  • Vranje
    12o
  • Prokuplje
    10o
  • Leskovac
    10o
  • Arilje
    10o
  • Kraljevo
    13o
  • Apatin
    13o
  • Vlasotince
    10o
  • Pirot
    8o
  • Ingija
    13o
  • Loznica
    11o
  • Grocka
    13o
  • Kovin
    13o
  • Ruma
    13o
  • Kladovo
    11o
  • Novi Pazar
    13o
  • Jagodina
    12o
  • Ivanjica
    10o
  • Titel
    13o
  • Ub
    11o
  • Bor
    10o
  • Nikinci
    13o
  • Batajnica
    13o
  • Surdulica
    9o
  • Ralja
    13o
  • Zlatibor
    10o
  • Popinci
    13o
  • Kosjeric
    10o
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka