A
(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!
Uz naše recepte kuvanje će vam postati zabavno! Osim toga ovi recepti vam garantuju da ćete se hraniti zdravo i jeftino. Da stvar bude još bolja, sve se sprema za tili čas...
Iće i piće/Informer.rs 26. 01. 2017. 18:03
0
shutterstock
Punjene paprike

1. Paprike punjene salatom od tunjevine

SASTOJCI:

  • crvene paprike
  • 400 g tunjevine
  • tri paradajza
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • četiri krompira
  • 100 ml belog vina
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 200 ml bistre supe od povrća
  • majčina dušica
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Tunjevinu ocediti i usitniti. Paradajz i krompir iseći na kockice, a crni i beli luk što sitnije. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa propržiti crni i beli luk. Posoliti, pobiberiti, naliti vinom i supom, dodati paradajz, krompir i majčinu dušicu, te poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim ubaciti tunjevinu, promešati i kuvati još desetak minuta. Dobijenom smesom napuniti paprike. Složiti u vatrostalnu činiju, preliti preostalom supom, te kratko zapeći u rerni na 200 stepeni.

shutterstock
Palenta sa pečurkama

2. Palenta sa pečurkama

SASTOJCI:

  • 160 g crnog luka
  • 400 g pečuraka
  • 200 g palente
  • malo maslaca
  • tri čena belog luka
  • kašika paradajz-pirea
  • 50 ml belog vina
  • svež list peršuna
  • parmezan, bosiljak
  • so, biber

PRIPREMA:

Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je palenta gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi.
U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno seckani crni luk, dodati potisnuti beli luk, pa kad omekšaju, ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente, odozgo posuti izrendanim parmezanom i odmah poslužiti.

shutterstock
Krompir sa spanaćem

3. Krompir sa spanaćem

SASTOJCI:

  • 500 g spanaća
  • četiri veća krompira
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • pola kašičice suvog začina
  • so, biber

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i iseći na komade veličine zalogaja, a spanać dobro oprati i ocediti. Staviti krompir da se kuva u posoljenu ključalu vodu na umerenoj temperaturi. Kad je krompir napola gotov, ubaciti usitnjen spanać. Kuvati dok krompir ne omekša. Skloniti s vatre i procediti. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk i potisnuti beli luk, pa dodati u spanać i krompir. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, još jednom sve dobro promešati, pa poslužiti dok je toplo.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
SEKSI KRALJICA OBLINA: Dude i guza Plejboj zečice teške su tričavih 2,3 miliona $
Vreme
Beograd 11o
11 C
Beograd
  • Novi Sad
    10o
  • Niš
    8o
  • Subotica
    5o
  • Zrenjanin
    10o
  • Klek
    11o
  • Kula
    9o
  • Sombor
    9o
  • Vrbas
    9o
  • Vranje
    10o
  • Prokuplje
    8o
  • Leskovac
    7o
  • Arilje
    8o
  • Kraljevo
    10o
  • Apatin
    9o
  • Vlasotince
    7o
  • Pirot
    8o
  • Ingija
    10o
  • Loznica
    4o
  • Grocka
    11o
  • Kovin
    11o
  • Ruma
    10o
  • Kladovo
    13o
  • Novi Pazar
    10o
  • Jagodina
    7o
  • Ivanjica
    8o
  • Titel
    10o
  • Ub
    9o
  • Bor
    8o
  • Nikinci
    11o
  • Batajnica
    10o
  • Surdulica
    8o
  • Ralja
    11o
  • Zlatibor
    8o
  • Popinci
    10o
  • Kosjeric
    8o
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka