A
(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!
Uz naše recepte kuvanje će vam postati zabavno! Osim toga ovi recepti vam garantuju da ćete se hraniti zdravo i jeftino. Da stvar bude još bolja, sve se sprema za tili čas...
Iće i piće/Informer.rs 26. 01. 2017. 18:03
0
shutterstock
Punjene paprike

1. Paprike punjene salatom od tunjevine

SASTOJCI:

  • crvene paprike
  • 400 g tunjevine
  • tri paradajza
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • četiri krompira
  • 100 ml belog vina
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 200 ml bistre supe od povrća
  • majčina dušica
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Tunjevinu ocediti i usitniti. Paradajz i krompir iseći na kockice, a crni i beli luk što sitnije. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa propržiti crni i beli luk. Posoliti, pobiberiti, naliti vinom i supom, dodati paradajz, krompir i majčinu dušicu, te poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim ubaciti tunjevinu, promešati i kuvati još desetak minuta. Dobijenom smesom napuniti paprike. Složiti u vatrostalnu činiju, preliti preostalom supom, te kratko zapeći u rerni na 200 stepeni.

shutterstock
Palenta sa pečurkama

2. Palenta sa pečurkama

SASTOJCI:

  • 160 g crnog luka
  • 400 g pečuraka
  • 200 g palente
  • malo maslaca
  • tri čena belog luka
  • kašika paradajz-pirea
  • 50 ml belog vina
  • svež list peršuna
  • parmezan, bosiljak
  • so, biber

PRIPREMA:

Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je palenta gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi.
U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno seckani crni luk, dodati potisnuti beli luk, pa kad omekšaju, ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente, odozgo posuti izrendanim parmezanom i odmah poslužiti.

shutterstock
Krompir sa spanaćem

3. Krompir sa spanaćem

SASTOJCI:

  • 500 g spanaća
  • četiri veća krompira
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • pola kašičice suvog začina
  • so, biber

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i iseći na komade veličine zalogaja, a spanać dobro oprati i ocediti. Staviti krompir da se kuva u posoljenu ključalu vodu na umerenoj temperaturi. Kad je krompir napola gotov, ubaciti usitnjen spanać. Kuvati dok krompir ne omekša. Skloniti s vatre i procediti. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk i potisnuti beli luk, pa dodati u spanać i krompir. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, još jednom sve dobro promešati, pa poslužiti dok je toplo.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 21o
21 C
Beograd
  • Novi Sad
    20o
  • Niš
    20o
  • Subotica
    21o
  • Zrenjanin
    20o
  • Klek
    20o
  • Kula
    21o
  • Sombor
    21o
  • Vrbas
    21o
  • Vranje
    21o
  • Prokuplje
    20o
  • Leskovac
    20o
  • Arilje
    18o
  • Kraljevo
    20o
  • Apatin
    20o
  • Vlasotince
    20o
  • Pirot
    20o
  • Ingija
    20o
  • Loznica
    20o
  • Grocka
    20o
  • Kovin
    20o
  • Ruma
    20o
  • Kladovo
    23o
  • Novi Pazar
    17o
  • Jagodina
    20o
  • Ivanjica
    18o
  • Titel
    20o
  • Ub
    19o
  • Bor
    21o
  • Nikinci
    21o
  • Batajnica
    20o
  • Surdulica
    18o
  • Ralja
    21o
  • Zlatibor
    16o
  • Popinci
    20o
  • Kosjeric
    18o
NAJSEKSI FOTKE KIM KARDAŠIJAN! Možete da je ne volite, ali ne možete da je ne primetite!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka