A
(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!
Uz naše recepte kuvanje će vam postati zabavno! Osim toga ovi recepti vam garantuju da ćete se hraniti zdravo i jeftino. Da stvar bude još bolja, sve se sprema za tili čas...
Iće i piće/Informer.rs 26. 01. 2017. 18:03
0
shutterstock
Punjene paprike

1. Paprike punjene salatom od tunjevine

SASTOJCI:

  • crvene paprike
  • 400 g tunjevine
  • tri paradajza
  • dve glavice crnog luka
  • dva čena belog luka
  • četiri krompira
  • 100 ml belog vina
  • dve kašike maslinovog ulja
  • 200 ml bistre supe od povrća
  • majčina dušica
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Tunjevinu ocediti i usitniti. Paradajz i krompir iseći na kockice, a crni i beli luk što sitnije. Zagrejati malo ulja u tiganju, pa propržiti crni i beli luk. Posoliti, pobiberiti, naliti vinom i supom, dodati paradajz, krompir i majčinu dušicu, te poklopiti i kuvati na laganoj vatri oko 15 minuta. Zatim ubaciti tunjevinu, promešati i kuvati još desetak minuta. Dobijenom smesom napuniti paprike. Složiti u vatrostalnu činiju, preliti preostalom supom, te kratko zapeći u rerni na 200 stepeni.

shutterstock
Palenta sa pečurkama

2. Palenta sa pečurkama

SASTOJCI:

  • 160 g crnog luka
  • 400 g pečuraka
  • 200 g palente
  • malo maslaca
  • tri čena belog luka
  • kašika paradajz-pirea
  • 50 ml belog vina
  • svež list peršuna
  • parmezan, bosiljak
  • so, biber

PRIPREMA:

Palentu skuvati u posoljenoj ključaloj vodi, prema uputstvu s pakovanja. Kad je palenta gotova, premestiti je u adekvatnu posudu i ostaviti da se malo prohladi.
U međuvremenu u tiganju na malo zagrejanog maslaca propržiti sitno seckani crni luk, dodati potisnuti beli luk, pa kad omekšaju, ubaciti pečurke iseckane na listiće. Dinstati desetak minuta, umešati pire od paradajza, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom i bosiljkom, pa zaliti vinom i krčkati dok višak tečnosti ne ispari. Gotove pečurke staviti preko palente, odozgo posuti izrendanim parmezanom i odmah poslužiti.

shutterstock
Krompir sa spanaćem

3. Krompir sa spanaćem

SASTOJCI:

  • 500 g spanaća
  • četiri veća krompira
  • pola glavice crnog luka
  • čen belog luka
  • pola kašičice suvog začina
  • so, biber

PRIPREMA:

Krompir oljuštiti i iseći na komade veličine zalogaja, a spanać dobro oprati i ocediti. Staviti krompir da se kuva u posoljenu ključalu vodu na umerenoj temperaturi. Kad je krompir napola gotov, ubaciti usitnjen spanać. Kuvati dok krompir ne omekša. Skloniti s vatre i procediti. U tiganju na malo maslinovog ulja propržiti sitno seckan crni luk i potisnuti beli luk, pa dodati u spanać i krompir. Posoliti, pobiberiti i začiniti po ukusu, još jednom sve dobro promešati, pa poslužiti dok je toplo.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
JEDNA JE SINDI KRAFORD! Mlađe koleginice joj nisu NI DO KOLENA!
Vreme
Beograd 21o
21 C
Beograd
  • Novi Sad
    22o
  • Niš
    18o
  • Subotica
    21o
  • Zrenjanin
    22o
  • Klek
    21o
  • Kula
    21o
  • Sombor
    21o
  • Vrbas
    21o
  • Vranje
    22o
  • Prokuplje
    18o
  • Leskovac
    18o
  • Arilje
    20o
  • Kraljevo
    21o
  • Apatin
    21o
  • Vlasotince
    18o
  • Pirot
    21o
  • Ingija
    22o
  • Loznica
    23o
  • Grocka
    21o
  • Kovin
    21o
  • Ruma
    22o
  • Kladovo
    26o
  • Novi Pazar
    21o
  • Jagodina
    21o
  • Ivanjica
    20o
  • Titel
    22o
  • Ub
    21o
  • Bor
    25o
  • Nikinci
    22o
  • Batajnica
    22o
  • Surdulica
    18o
  • Ralja
    21o
  • Zlatibor
    20o
  • Popinci
    22o
  • Kosjeric
    20o
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka