A
(FOTO) DIVLJI RECEPTI! Ova četiri jela iskoristite za specijalne prilike, jer su zaista SPECIJALITETI!
Iz Informerovog dodatka Iće i piće smo sa za vas odabrali četiri delišesa! Naime, osim toga što su ova jela izuzetnog ukusa, povezuje ih još nešto, a to je da je reč o divljači. Probajte i pišite nam...
Iće i piće/Informer.rs 27. 01. 2017. 17:32
0
Shutterstock

1. Veprovina sa pivom i medom

SASTOJCI:

  • 800 vrata divlje svinje
  • 500 ml piva
  • 50 g meda
  • dve kašike senfa
  • so, biber, začini
  • ZA MARINADU:
  • litar crnog vina
  • grančica ruzmarina
  • grančica bosiljka
  • svež peršun
  • so, biber

PRIPREMA:

Pomešati sve sastojke za marinadu, pa veprovinu ostaviti da odstoji u pacu najmanje 24 sata. Zatim je posoliti i pobiberiti, pa premazati senfom. Vrat najpre pržiti u tiganju na malo ulja, da porumeni sa svih strana. Nakon toga ga premazati medom i preliti pivom, pa poklopiti i dinstati oko 90 minuta. Po potrebi dolivati pivo. Poslužiti dok je toplo, uz kuvani krompir i kiseli kupus.

(FOTO) EKSPRES KUHINJA! Tri laka, zdrava i jeftina recepta!

Shutterstock

2. Srneći gulaš

SASTOJCI:

  • dva kilograma srnetine
  • tri glavice crnog luka
  • dve šargarepe
  • peršun
  • malo celera
  • kašika brašna
  • dve kašike kisele pavlake
  • dve kocke šećera
  • mlevena paprika
  • so, biber

ZA MARINADU:

  • dva litra vode
  • 200 g šargarepe
  • 200 g korena peršuna
  • 150 ml sirćeta
  • 150 ml crnog vina
  • so, biber, lovor 

PRIPREMA:

Vodu sipati u lonac, dodati šargarepu, peršun, vino, sirće, so, biber i lovor, pa kuvati dok ne proključa. Dobijenom marinadom preliti meso i ostaviti ga u frižideru da odstoji preko noći.
Sutradan sitno iseckati luk, šargarepu, peršun i celer, pa prodinstati u šerpi na malo ulja. Zatim sipati pola šolje vode, te dodati oceđeno meso isečeno na kocke. Začiniti šećerom, mlevenom paprikom, posoliti i pobiberiti, pa dinstati na umerenoj temperaturi oko tri sata, odnosno dok meso ne počne da se raspada. Pomešati brašno, malo vode i kiselu pavlaku, sipati u gulaš, krčkati još desetak minuta, pa poslužiti.

Shutterstock

3. Pašteta od divljači

SASTOJCI:

  • 250 g zečetine
  • 170 g srnetine
  • 200 g veprovine od buta
  • 70 g pileće džigerice
  • 30 g suve slanine
  • 70 g šargarepe
  • 70 g luka
  • 50 ml ulja
  • beli luk u prahu
  • dve kašičice konjaka
  • 120 g maslaca
  • kašika suvog začina
  • so, biber, začini

PRIPREMA:

Meso divljači oprati, očistiti, iseći na komade i staviti u dublju posudu. Dodati suvi začin, ubaciti šargarepu, prekriti folijom i ostaviti da odstoji nekoliko sati. U većem tiganju zagrejati ulje, pa propržiti slaninu isečenu na kockice i sitno iseckan luk. Zatim dodati meso i šargarepu, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode, sve dok meso ne omekša. Pred kraj dodati pileću džigericu. Kad je meso gotovo, malo ga ohladiti, pa izmiksati u blenderu ili samleti na mašini za mlevenje mesa. Maslac penasto umutiti, pa dobro sjediniti sa mesom. Posoliti, pobiberiti, začiniti belim lukom i začinima po ukusu, pa umešati konjak.

Shutterstock

4. Zečetina na toskanski način

SASTOJCI:

  • veći zec
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 300 ml soka od paradajza
  • ZA MARINADU:
  • 100 g šargarepe
  • 100 g crnog luka
  • 100 g celera
  • dva čena belog luka
  • 500 ml crnog vina
  • dve kašike vinskog sirćeta
  • 200 ml vode
  • dva lista lovora
  • feferoni
  • kašika suvog začina
  • so, biber

PRIPREMA:

Šargarepu, crni i beli luk i celer iseći na manje komade, preliti vinom, sirćetom i vodom. Dodati lovorov list, feferone i suvi začin. Dobijenu marinadu kuvati nekoliko minuta, pa ohladiti. Zeca iseći na komade i preliti ga marinadom. Ostaviti u frižideru da odstoji nekoliko sati.
Zečetinu zatim izvaditi iz marinade, ocediti, pa propržiti na malo maslinovog ulja. Dodati povrće, poklopiti i kuvati oko sat vremena, povremeno dolivajući vodu. Meso zatim izvaditi, a povrće propasirati. Vratiti sve na vatru, umešati sok od paradajza, krčkati još 20 minuta i poslužiti sa testeninom.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
JEDNA JE SINDI KRAFORD! Mlađe koleginice joj nisu NI DO KOLENA!
Vreme
Beograd 34o
34 C
Beograd
  • Novi Sad
    35o
  • Niš
    28o
  • Subotica
    32o
  • Zrenjanin
    35o
  • Klek
    34o
  • Kula
    34o
  • Sombor
    34o
  • Vrbas
    34o
  • Vranje
    35o
  • Prokuplje
    28o
  • Leskovac
    29o
  • Arilje
    30o
  • Kraljevo
    34o
  • Apatin
    33o
  • Vlasotince
    29o
  • Pirot
    28o
  • Ingija
    35o
  • Loznica
    34o
  • Grocka
    34o
  • Kovin
    34o
  • Ruma
    35o
  • Kladovo
    34o
  • Novi Pazar
    34o
  • Jagodina
    31o
  • Ivanjica
    30o
  • Titel
    35o
  • Ub
    32o
  • Bor
    32o
  • Nikinci
    35o
  • Batajnica
    35o
  • Surdulica
    26o
  • Ralja
    34o
  • Zlatibor
    31o
  • Popinci
    35o
  • Kosjeric
    31o
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka