A
NAJUKUSNIJI RECEPT NA VODI! Domaći ratluk od ruže
Zadovoljstvo i ukusa i boje!
BastaBalkana.com 13. 03. 2017. 14:10
0
Printscreen You Tube

Sastojci

1,5 kg šećera

2 x 750 ml vode

250 g gustina

limuntus

6-­8 kapi ekstrakt od ruže

šećer u prahu za valjanje

Priprema

1. Skuvati šećer u većem sudu sa 750 ml vode. Sirup treba da bude gušći nego za slatko. 

2. U drugom sudu rastopiti 250 g gustina u 750 ml vode, dobro izmešati da nema ni jedne grudvice, pa ga izručiti u kuvani šećer na šporetu. Mešati neprestano čistom drvenom kašikom i produžiti kuvanje na jakoj vatri, samo paziti da masa ne zagori.

3. Dodati komad limuntusa veličine lešnika, koji prethodno treba rastopiti u malo vode. Kad je kuvanje već pri kraju, treba da se masa pri kuvanju odvaja od šerpe i da ostavlja prazan trag pri povlačenju kašike po dnu suda (to je oko 40 minuta kuvanja).

4. Dodajte 6 do 8 kapi esencije ruže, pa masu izlijte u veću emajliranu tepsiju. Kad se dobro ohladi, seći na sitne komadiće i uvaljati u prah šećer. Dobro paziti da ratluk ne ostane redak, da se ne lepi i da se ne prekuva, jer će biti žilav.

Napomena: Možete koristiti i ekstrakt od vanile ili kokosa....

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
PRIRODA SE BUDI! Proleće pokazuje svu svoju lepotu, raskoš i boje!
Vreme
Beograd 21o
21 C
Beograd
  • Novi Sad
    21o
  • Niš
    18o
  • Subotica
    17o
  • Zrenjanin
    21o
  • Klek
    21o
  • Kula
    19o
  • Sombor
    19o
  • Vrbas
    19o
  • Vranje
    18o
  • Prokuplje
    18o
  • Leskovac
    17o
  • Arilje
    19o
  • Kraljevo
    19o
  • Apatin
    19o
  • Vlasotince
    17o
  • Pirot
    16o
  • Ingija
    21o
  • Loznica
    19o
  • Grocka
    21o
  • Kovin
    21o
  • Ruma
    21o
  • Kladovo
    13o
  • Novi Pazar
    19o
  • Jagodina
    18o
  • Ivanjica
    18o
  • Titel
    21o
  • Ub
    20o
  • Bor
    13o
  • Nikinci
    21o
  • Batajnica
    21o
  • Surdulica
    18o
  • Ralja
    20o
  • Zlatibor
    19o
  • Popinci
    21o
  • Kosjeric
    19o
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka