A
KRALJ DIVLJIH GLJIVA! Kako se pravilno suše vrganji!
"Kralj divljih gljiva" vrganj razlikuje se od mnogih prehrambenih artikala po neobičnoj aromi i tome što sadrži hranljive i lekovite sastojke
Informer 13. 08. 2017. 19:07
0
Shutterstock

Bogat je belančevinama, vitaminima i mineralima, kao i određenim sastojcima koji imaju antikancerogeno dejstvo, sa antibiotičkim i imunostimulativnim delovanjem.

Za sušenje koristite zdrave, čvrste vrganje. Dobro ih obrišite, nikako ne perite, prosušite i isecite na tanke listiće. Složite na čistu rešetku ili krpu i sušite na suncu ili u hladu na promaji. Kad se suše na otvorenom, treba ih pokriti čistom gazom da bi se zaštitili od muva.

Vrganji se suše sve dok ne postanu krti i dok se ukupna težina ne svede na 1/10 od početne. Osušene vrganje stavite u čiste tegle i hermetički ih zatvorite. Čuvajte na mračnom i hladnom mestu. Možete da ih pakujete i u papirne kese. Ako ih sačuvate, mogu da se koriste godinu dana.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 10o
10 C
Beograd
  • Novi Sad
    10o
  • Niš
    11o
  • Subotica
    10o
  • Zrenjanin
    10o
  • Klek
    10o
  • Kula
    10o
  • Sombor
    10o
  • Vrbas
    10o
  • Vranje
    11o
  • Prokuplje
    11o
  • Leskovac
    11o
  • Arilje
    10o
  • Kraljevo
    6o
  • Apatin
    12o
  • Vlasotince
    11o
  • Pirot
    11o
  • Ingija
    10o
  • Loznica
    7o
  • Grocka
    10o
  • Kovin
    10o
  • Ruma
    10o
  • Kladovo
    11o
  • Novi Pazar
    5o
  • Jagodina
    6o
  • Ivanjica
    10o
  • Titel
    10o
  • Ub
    11o
  • Bor
    8o
  • Nikinci
    10o
  • Batajnica
    10o
  • Surdulica
    8o
  • Ralja
    10o
  • Zlatibor
    14o
  • Popinci
    10o
  • Kosjeric
    10o
(JEZIVE FOTOGRAFIJE) SVE SPALJENO DO TEMELJA! Pogledajte kako su požari UNIŠTILI KALIFORNIJU!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka