A
KRALJ DIVLJIH GLJIVA! Kako se pravilno suše vrganji!
"Kralj divljih gljiva" vrganj razlikuje se od mnogih prehrambenih artikala po neobičnoj aromi i tome što sadrži hranljive i lekovite sastojke
Informer 13. 08. 2017. 19:07
0
Shutterstock

Bogat je belančevinama, vitaminima i mineralima, kao i određenim sastojcima koji imaju antikancerogeno dejstvo, sa antibiotičkim i imunostimulativnim delovanjem.

Za sušenje koristite zdrave, čvrste vrganje. Dobro ih obrišite, nikako ne perite, prosušite i isecite na tanke listiće. Složite na čistu rešetku ili krpu i sušite na suncu ili u hladu na promaji. Kad se suše na otvorenom, treba ih pokriti čistom gazom da bi se zaštitili od muva.

Vrganji se suše sve dok ne postanu krti i dok se ukupna težina ne svede na 1/10 od početne. Osušene vrganje stavite u čiste tegle i hermetički ih zatvorite. Čuvajte na mračnom i hladnom mestu. Možete da ih pakujete i u papirne kese. Ako ih sačuvate, mogu da se koriste godinu dana.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 27o
27 C
Beograd
  • Novi Sad
    28o
  • Niš
    28o
  • Subotica
    26o
  • Zrenjanin
    28o
  • Klek
    28o
  • Kula
    23o
  • Sombor
    23o
  • Vrbas
    23o
  • Vranje
    24o
  • Prokuplje
    28o
  • Leskovac
    28o
  • Arilje
    23o
  • Kraljevo
    22o
  • Apatin
    23o
  • Vlasotince
    28o
  • Pirot
    28o
  • Ingija
    28o
  • Loznica
    22o
  • Grocka
    28o
  • Kovin
    28o
  • Ruma
    28o
  • Kladovo
    22o
  • Novi Pazar
    20o
  • Jagodina
    22o
  • Ivanjica
    23o
  • Titel
    28o
  • Ub
    26o
  • Bor
    20o
  • Nikinci
    28o
  • Batajnica
    28o
  • Surdulica
    16o
  • Ralja
    27o
  • Zlatibor
    24o
  • Popinci
    28o
  • Kosjeric
    23o
NAJSEKSI FOTKE KIM KARDAŠIJAN! Možete da je ne volite, ali ne možete da je ne primetite!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka