A
HRSKAVE SLATKE ŠTANGLICE! Ništa vam ne treba osim ova poslastice!
Probajte ovaj neodoljiv slatkiš i život će vam sigurno biti slađi...
novosti/informer.rs 25. 08. 2017. 22:39
0
Pixabay

Za 16 štanglica potrebno je:

  • 170 g crne čokolade (sa 70 odsto kakao praha),
  • 130 g putera,
  • 250 g mini puslica,
  • čašičica ekstrakta vanile,
  • 750 ml (3 šolje) pirinčanih pahuljica

Za preliv:

  • 3 kašike koncentrovanog mleka,
  • 2 kašike putera od kikirikija,
  • 2 kašike pavlake za kuvanje,
  • 4 kašike šećera u prahu

PRIPREMA:

U šerpi rastopite čokoladu i puter na umerenoj temperaturi, pa umešajte mini puslice i ekstrakt vanile i mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Potom sklonite sa ringle, dodajte pirinčane pahuljice i dobro sjedinite. Pripremljenu smesu sipajte u pleh obložen masnim papirom (dimenzija 20h20 cm), poravnajte površinu, ostavite da odstoji u frižideru 2-3 sata i zatim isecite na 16 štanglica. U vatrostalnoj posudi pomešajte mleko, puter i krem pavlaku i umutite dok ne dobijete homogenu smesu. Potom zagrejte na umerenoj temperaturi, umešajte šećer u prahu, sačekajte da se ohladi i prelijte preko štanglica.

SLIČNE VESTI
KOMENTARI0
OSTAVI KOMENTAR
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 16o
16 C
Beograd
  • Novi Sad
    17o
  • Niš
    15o
  • Subotica
    15o
  • Zrenjanin
    17o
  • Klek
    17o
  • Kula
    16o
  • Sombor
    16o
  • Vrbas
    16o
  • Vranje
    13o
  • Prokuplje
    15o
  • Leskovac
    15o
  • Arilje
    12o
  • Kraljevo
    14o
  • Apatin
    15o
  • Vlasotince
    15o
  • Pirot
    15o
  • Ingija
    17o
  • Loznica
    16o
  • Grocka
    16o
  • Kovin
    16o
  • Ruma
    17o
  • Kladovo
    7o
  • Novi Pazar
    3o
  • Jagodina
    14o
  • Ivanjica
    12o
  • Titel
    17o
  • Ub
    14o
  • Bor
    8o
  • Nikinci
    17o
  • Batajnica
    17o
  • Surdulica
    7o
  • Ralja
    16o
  • Zlatibor
    10o
  • Popinci
    17o
  • Kosjeric
    12o
VIKTORIJINI ANĐELI NIKAD VRELIJI! Spektakularna noć u Šangaju!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka