• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

10.06.2015

16:43

NAJVIŠE VOLIMO GRČKU Svaki drugi Srbin ide u "Eladu"

Ljubav

NAJVIŠE VOLIMO GRČKU Svaki drugi Srbin ide u "Eladu"

Podeli vest

Preko turističkih agencija na letovanje će ove godine ići 86 odsto građana Srbije koji budu putovali na odmor, a najviše njih, skoro polovina, će tradicionalno odmor provesti u Grčkoj

 

 

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije "Juta" (YUTA)", Aleksandar Seničić je na konferenciji za novinare o letnjoj turističkoj sezoni 2015, naglasio da veliki broj turističkih agencija trenutno putovanja za Grčku realizuje preko Makedonije i da nema nikakvih problema, jer saobraćaj kroz tu zemlju normalno funkcioniše.

Kazao je da se oko 19 odsto građana Srbije, koji su učestvovali u anketi koju je sprovela Juta, izjasnilo da će letovati u Bugarskoj, posebno građani iz istočne Srbije, dok se za Tursku opredelio oko 10 odsto anketiranih. 

"Argus" isključen iz Jute

Direktor Jute Aleksandar Seničić je naveo da je ove godine 25 novih turističkih agencija primljeno u Jutu, dok su dve agencije, Tomasturs i Argus turs, isključene iz tog udruženja.

- Od ukupno oko 40.000 anketiranih građana Srbije, oko 14 odsto njih je kazalo da će ove godine na letovanje ići u sopstvenom aranžmanu. Najviše će građana ići u Grčku, njih oko 52 odsto, zatim u Crnu Goru (17 odsto) i u Hrvatsku (10 odsto) - naglasio je Seničić.

Prema njegovim rečima, turisti iz Srbije su prošle godine bili zainteresovani i za Španiju, Italiju i Egipat, dok se ove godine nešto manje interesuju za Tunis, jer se svega jedan odsto njih se izjasnilo da će letovati u toj severnoafričkoj zemlji.

- Turistički trend ove sezone u Srbiji je traženje jeftinijih aranžmana, koji se mogu platiti na rate i bezgotovinski - naveo je Seničić, naglasivši da ove godine nije stigla nijedna primedba i žalba putnika i građana na rad turističkih agencija u pred sezoni kada je uplaćen i rezervisan veliki deo letnjih turističkih aranžmana.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala

pre 8 godina

Ta išo sam ja i u Crnu Goru, al tamo nema više - e lada...!? Sve zauzeto.. a suncobran 2 Evra, ako oćeš e lada ..!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija