• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: wall.hr

16.06.2015

14:18

"PREPLANULA" BOJA Savršen ten bez solarijuma!

Ljubav

"PREPLANULA" BOJA Savršen ten bez solarijuma!

Podeli vest

Divna preplanulost radi čuda - osim što će vam očistiti ten, rešiće vas svih sitnih prištića po telu, ali i skinuti vam koju kilu. Ali sunčanje je svake godine sve manje preporučljiva jer, kako se kaže, sunce postaje sve opasnije

Najbolji odabir je svakako tzv. špricanje tj. nanošenje prirodnih boja koje traju oko nedelju dana. Daju vam intenzivnu boju po vašoj želji, nežne su za kožu i ne puštaju boju s tela (samo prvi dana!). Sve više su popularne i kreme/losioni/pene za samopotamnjivanje, koje vas više neće pretvoriti u narandžasto čudovište jer su napravljene novim tehnologijama. Jednako tako, nema više ni onog neugodnog mirisa spaljene kože (ili goreg!) već se boje brzo upijaju i prijatno mirišu.

Za savršenu preplanulu boju, kožu morate dobro pripremiti, jer sve nepravilnosti, suvi delovi i slično, s losionom za samopotamnjivanje izgledaće još gore. Ukoliko želite da potamniti lice, prvo morate uraditi piling, po mogućnosti s električnim uređajem s četkicom poput Clarisonica, zatim lice obrisati. A ukoliko želite da potamnite telo morate uraditi dobar piling (bez ulja!) s preparatom koji možete pomešati sa svojim gelom za tuširanje tela. Zatim dobro obrišite telo i namažite hidratantnom kremom kolena, zglobove, laktove i slične telesne pregibe koji su poznati po prevelikom upijanju boje, kako bi je slabije primili.

Sledeći korak je odabir odgovarajućeg preparata za samopotamnjivanje. Možete birati između losiona, krema, spreja, maramica, gelova, ulja... Međutim, za lice je najbolji proizvod kojim možete nadograđivati boju, poput maramica s bojom. Za telo izaberite gel ili penu, dok će za suvu kožu biti izvrsno ulje. Kao i kod lica, i za telo je najbolje birati proizvode kojim možete potamniti boju, što će vam pomoći da tačno vidite gde dobijate boju, kako deo tela ne biste premalo ili previše potamneli.

Naime, čak i najbolji proizvod može loše izgledati na koži ako ga ne znate pravilo naneti. Na primer, ukoliko koristite kremu za lice s anti age sastojcima, nanesite ih pre nego što stavite proizvod za samopotamnjivanje, a zatim kožu nahranite "običnom" hidratantnom kremom. Kod nanošenja boje na telo, podelite telo na delove i pokrivajte ih jedan po jedan, pritom koristeći rukavicu za samopotamnjivanje sa kojom proizvod možete dobro namazati na telo, a da vam dlanovi ostanu beli.

Savršen raspored nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje je od stopala do kolena, kolena do bokova, stomaka i grudi, ruke, leđa, pa vrat. Ako negde imate previše proizvoda (recimo na već spomenutim problematičnim tačkama), boju možete ukloniti s malo limuna ili kremom/gelom za uklanjanje dlačica.

Ako želite da što duže održite nanesenu boju morate na umu imati da je voda neprijatelj. To znači da se morate vrlo kratko i brzo tuširati, a zatim se obrišite laganim tapkanjem, nikako trljanjem, jer ćete tako ukloniti boju. Ako ste pak na plaži ili zabavi uz bazen, nosite vodootporni zaštitni faktor i nanosite dnevno kremu za produživanje preplanulosti. No nemojte preterivati s oduživanjem tena, najbolje ga je skinuti pa ponovno naneti svakih nedelju dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija