• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.08.2015

22:47

PRAVO VREME ZA VEŽBANJE Za kilažu jutro, za mišiće veče

Ljubav

PRAVO VREME ZA VEŽBANJE Za kilažu jutro, za mišiće veče

Podeli vest

Organizam ujutru najbrže sagoreva šećere i masti, a na kraju dana mišići su dovoljno zagrejani za vežbe definisanja

Mali pad temperature možda će vas naterati da razmislite o vežbanju. Ako imate problema sa viškom kilograma ili samo želite da zategnete i definišete mišiće, trebalo bi da znate da doba dana kada vežbate može da utiče na to.

Ujutru

Ukoliko želite da smršate, jutro je najbolje za vežbanje. Organizam ujutru brzo sagoreva šećere, a zatim prelazi na masti. Ukoliko ne možete da krenete na trening praznog stomaka, onda uzmite nešto lagano pre odlaska, poput jogurta, orašastih plodova ili neke voćke.

Popodnevno

Ako ste okupirani obavezama uglavnom tokom celog dana, popodnevni treninzi će vam pomoći da se "izduvate" i bukvalno izbacite stres iz sebe. Stručnjaci tvrde da pola sata umerenog treninga znatno smanjuje stres i povećava lučenje seratonina, hormona sreće i zadovoljstva.


Uveče

Ukoliko želite da definišete i izgradite mišiće, onda su večernji sati najbolji za to. Mišići tokom dana, uz dnevne obaveze koje imate, konstantno rade, tako da su zagrejani i snabdeveni kiseonikom. Vežbanje tada ima najveći efekat na mišiće, a trening je, kažu fitnes instruktori, lakši. Jedina mana je što večernje vežbe mogu da vam pokvare san, pa je najbolje da ga završite najmanje sat vremena pre spavanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!
preokret

Advokat Dragijevića zatečen odlukom o svojoj smeni: Ne znam zašto, ali znam ko će da me zameni!

Kao grom iz vedra neba odjeknula je vest da advokat , Nebojša Živanović, po želji Radoslava Dragijevića oca osumnjičenog za teško ubistvo male Danke Ilić, Dejana Dragijevića više nije pravni zastupnik njega i njegove supruge Svetlane koja je dobila status zastićenog svedoka. Živanović koji je zastupao Dragijeviće pri davanju iskaza o slučaju ubistva dvogodišnje devojčice , pred tužiocem VJT u Zajecaru.

25.04.2024

11:40

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija