• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

09.03.2016

16:43

KO JOŠ VOLI DA PEGLA? Super saveti kako da se brzo izborite sa hrpom izgužvanog veša!

Ljubav

KO JOŠ VOLI DA PEGLA? Super saveti kako da se brzo izborite sa hrpom izgužvanog veša!

Podeli vest

Malo koja žena voli da stoji i pegla hrpu veša koja se nakupila. Međutim, postoji nekoliko trikova koji će vam pomoći da peglate i lakše i brže

1. Brže peglanje sa folijom

Ukoliko želite da što pre ispeglate omiljenu odeću, alu-folija će vam biti neophodna. Sa daske za peglanje skinite zaštitnu presvlaku a potom direktno na dasku stavite aluminijsku foliju (celom dužinom). Foliju postavite tako da sjajnija strana gleda na gore. Pritisnite foliju oko ruba daske a potom vratite presvlaku. Alu-folija će reflektovati toplotu, tako da neće biti neophodno da majicu peglate sa obe strane, već samo sa jedne.

DA VAM PLETENE STVARI DUŽE TRAJU Voda i pegla mogu da štete!

2. Naparite odeću

Košulje su obično najnezgodnije za peglanje, zbog toga ih često fajtamo i stalno puštamo paru na pegli kako bismo ih što lakše opeglali. Međutim, postoji i lakši način. Ukoliko volite da se tuširate toplijom vodom, košulju koju ste prethodno okačili na ofinger unesite sa vama u kupatilo i okačite negde. Dok vi uživate u kupanju, tkanina se pari. Naravno, neophodno je ispeglati ovu košulju čim izađete iz kupatila.

DA VAM DUŽE TRAJE Očistite peglu brzo i lako

3. Slažite odeću nakon pranja

Ukoliko imate običaj da stvari sa štrika samo nabacate na gomilu, znajte da vas čeka i naporno peglanje. Kako biste to izbegli, složite veš čim ga izvučete iz mašine. Da dobro ste pročitali!Dok složena majica "čuči" u lavoru i čeka složena da je prostrete na štrik ona će već poprimiti oblik koji treba i manje će se gužvati nego da je samo spustite u lavor.

(VIDEO) NE ZNATE KAKO DA OČISTITE NASLAGE SA DNA PEGLE? Paracetamol u ruke!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija