• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

20.03.2016

14:16

HRANA ZA KOŽU: Koje su najbolje maske iz frižidera!

Ljubav

HRANA ZA KOŽU: Koje su najbolje maske iz frižidera!

Podeli vest

Zima nije bila ljuta, ali to ne znači da koža nije trpela zbog vetra, hladnoće, suvog vazduha... Najbolji način da koži povratite elastičnost i svežinu jeste hranljiva maska iz domaće radinosti. Ne samo što znate šta ste stavili, već je daleko jeftinija od kupovnih

Što se tiče njihove efikasnosti, one ne zaostaju za gotovim proizvodima. Naprotiv, neki prirodni sastojci su čak i bolji od preparata koji mogu da se kupe u prodavnici.
Ovo je naš izbor najefikasnijih...

Za peglanje bora
Skuvajte dve-tri velike šargarepe, zgnječite i pomešajte s tri-četiri velike kašike meda. Nanesite na lice, pustite da odstoje 10-ak minuta pa isperite hladnom vodom. Upotrebljavajte je jednom nedeljno ili prema potrebi.

DESET SAVETA za najlakše MRŠAVLJENJE ikada!

Voda iz krastavca ukloniće mrtve ćelije sa lica i očistiti kožu

Počastite dekolte
Uzmite jedan krastavac, dve šargarepe, krompir i nekoliko listova kupusa. Dodajte čaj od kamilice i izmiksajte ih u blenderu da dobijete pastu. Nanesite na dekolte, pokrijte peškirom natopljenim u čaj od kamilice i držite 20-30 minuta.

Kleopatrina kupka

Nega lica ne znači da treba da zaboravite na telo. Za čarobno meku kožu sipajte u toplu vodu 200 ml pavlake i tri kašike orahovog ulja. Umesto pavlake možete da koristite i mleko. Potapajte se 20-ak minuta i preporodićete se.

Za suvu kožu
Rastopite dve kašičice meda, dodajte četiri kašike očišćenih semenki suncokreta i kašičicu ulja, nanesite na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Ova maska će kožu učiniti mekom i elastičnom. Najbolje je da je nanesete na lice dok ležite u kadi, jer će toplota pospešiti njeno dejstvo.

Za osetljivu kožu
Pomešajte dve kašičice meda, kašiku pavlake, jedno žumance i dve kašike mekinja od badema tako da se stvori penasta smesa. Uz pomoć četkice nanesite je na lice i ostavite da deluje 20 minuta, zatim isperite toplom vodom. Mekinje od badema će očistiti kožu, neće je iritirati. Med će kožu učiniti elastičnom i otkloniti crvenilo sa lica. Pavlaka će sprečiti nastanak svraba, a jaje će joj dati glatkoću.

Public

Maska od meda za akne

Jednostavno nanesite kašičicu meda na čistu kožu i ostavite 15 minuta. Isperite toplom vodom. Da biste se rešili akni nanesite jagodicama prstiju med direktno na to mesto, i to pre spavanja. Stavite preko gazu. Med će područje oko akne držati sterilnim i sprečiće bakterije. Kao bonus, to će pospešiti oporavak kože.

Kivi za regeneraciju
Ako želite da imate elastičnu kožu i ublažite bore, maska od kivija je najbolji izbor. Visok sadržaj vitamina C podstiče regeneraciju kože, pa je preporučljivo da ovu masku posle 25. godine koristite bar jednom mesečno. Oljuštite kivi i izgnječite ga viljuškom, ocedite višak vode i dodajte kašičicu meda. Nanesite masku na lice i ostavite je da deluje 20 minuta.

A NISTE NI SVESNI! Na ove načine svakodnevno uništavate vašu kožu!

Maske je najbolje naneti na lice dok ležite u kadi, jer toplota pospešuje njihovo dejstvo

 

Banana protiv umora
Ako radite u zagušljivoj prostoriji, pušač ste i hronično neispavani, barem jednom nedeljno nanesite na lice masku od banana koje su bogate kalijumom, mineralom koji koži daje svež izgled. Istovremeno ćete rešiti problem naduvenog lica i otečenih kapaka. Izgnječite bananu viljuškom i dobijeni pire nanesite na lice. Ostavite masku da deluje petnaest minuta, a zatim uklonite masku pomoću vate i mlake vode. Ako u masku od banane dodate sok od jednog limuna, dobićete odličan preparat za podmlađivanje kože.

Zelena salata za vlažnost
Obezbedite neophodnu vlagu maskom od zelene salate koja sadrži dosta vode. Ubacite sveže listove zelene salate u vrelu vodu, ocedite ih i ostavite da se prohlade. Stavite na lice dva do tri sloja listova i ostavite ih da deluju 20 minuta. Isto možete da uradite i sa listovima kupusa.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija