• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.03.2016

15:07

ZATEGNITE GUZU Idealne vežbe prema obliku tela!

Ljubav

ZATEGNITE GUZU Idealne vežbe prema obliku tela!

Podeli vest

Uz tegove, pilates loptu ili snagom sopstvenog tela možete uraditi sve potrebne treninge

Malo je žena koje su potpuno zadovoljne svojim izgledom. Čak i one koje imaju vremena za vežbanje, često nisu oduševljene efektima treninga. Najviše pažnje posvećuju zatezanju i podizanju zadnjice ili gluteusa, ali fitnes treneri kažu da je možda problem u tome što rade pogrešne vežbe. Za svaki oblik ženske zadnjice postoji specifična vežba. Pogledajte koja je za vas.

Četvrtasta

Kleknite na kolena podupirući se dlanovima o pod dok su vam ruke ravne. Dlanovi treba da budu u ravni sa ramenima, a kolena sa bokovima. Podignite jedno koleno od poda i ispružite nogu prema plafonu sve dok vam bedro ne bude u ravni sa torzom. Vratite koleno u početni položaj, ali nemojte ga spustiti na pod nego odmah ponovite vežbu deset puta, pa pređite na drugu nogu.

Svaka osoba treba da radi vežbe prema sopstvenoj fizionomiji i formi

Okrugla
Lezite na leđa ruku ispruženih u ravni ramena, a noge podignite na loptu za pilates. Pritisnite petama loptu, pa podignite telo od poda pazeći da ostane ravno, odnosno da vam zadnjica ne "potone". Jako stisnite zadnjicu i tetive kolena, pa vucite loptu prema sebi sve dok vam kolena ne dođu pod pravi ugao. Trebalo bi da osetite snažnu kontrakciju u donjem delu zadnjice. Zadržite pet sekundi, pa vratite loptu u početni položaj. Ponovite vežbu 20 puta.

Shutterstock

U obliku srca
Stanite uspravno sa nogama nešto šire od širine ramena. Držeći male tegove podignite ruke ispred grudi.
Prebacite težinu na desnu nogu, gurnite bedra prema nazad savijajući kolena, pa ispružite levu nogu pazeći da vam se levo stopalo ne odiže od poda. Bez podizanja u početnu poziciju, prebacite težinu na levu nogu i uradite istu vežbu. Radeći naizmenično ponovite vežbu deset puta sa svakom nogom.

U obliku trougla
Stanite uspravno držeći teg u visini bedara. Lagano savijte kolena i pazite da su leđa sve vreme ravna. Savijte se u struku, pa lagano njišite tegom prema nogama sve dok ne dođete do njih.
Zadržite se u tom položaju na pet sekundi snažno stežući zadnjicu, pa se vratite u početni položaj. Ponovite vežbu 20 puta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije
Politika

Dačić: Preporuka o prijemu KiM u SE predstavlja kršenje interesa Srbije

Prihvatanje preporuke od strane Odbora za političke poslove Saveta Evrope (SE) da takozvano Kosovo i Metohija bude primljeno u Savet Evrope predstavlja direktno kršenje interesa Srbije, našeg suvereniteta i integriteta ali i kršenje principa na kojima počiva sam Savet Evrope, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

28.03.2024

09:44

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija