• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mic.com/Informer.rs

26.03.2016

13:27

CEO ŽIVOT pogrešno cedite BUBULJICE! A treba zapravo OVAKO!

Ljubav

CEO ŽIVOT pogrešno cedite BUBULJICE! A treba zapravo OVAKO!

Podeli vest

Uočite bubuljicu, "priđete" joj prstima i samo je istisnete. To je prema dermatologu Džefriju Benabiju potpuno pogrešno. Bubuljice treba tretirati na drugačiji i tačno određeni način

Kako je objasnio lekar, ako bubuljicu uklonite kako treba, svaki njen trag će sa lica nesttai za 72 sata. Ako pak sledite stare, loše navike, ona će se ponovo javiti, pa i ostaviti ožiljak iza sebe.

Na svom blogu dr Benabio je istakao da i ne treba dirati svaku bubuljicu.

- Ukoliko  vrh bubuljice nije beo, onda stiskanje, pritiskanje i diranje bubuljice samo pogoršavate stvari - napomenuo je.  

PA SE TI POSLE PREŽDERAVAJ Jaka hrana kriva za bubuljice!

Ako imate bubuljice spremne za uklanjanje, pre nego što ih dodirnete, operite ruke.

Dermatolog predlaže da nabavite iglu i da je pre upotrebe sterilišite, tako što ćete njome preći preko plamena vatre ( stari metod) ili je obrisati vatom natopljenom alkoholom.

- Iglu postavite tako da bude paralelna sa vašom kožom, probušite bubuljicu, povucite iglu kako bi se bubuljica otvorila - objasnio je.

Ovo je na neki način i test samokontrole. Nakon što bubuljicu probušite iglom, lagano je iscedite. Ako to činite grubo, samo ćete izazvati novu i jaču upalu. I crvenilo kože.

Nakon ceđenja, obrišite deo oko bubuljice vatom natopljenom alkoholom i ekstratom biljke hamamelis.

KOKOSOVO ULJE Savršena nega kože i kose

A ukoliko iz bubuljice ne izlazi nikakav sadržaj, ostavite je, nije spremna.

Svakako je dobar savet i da promenite način lečenja i nege svoje kože. Bubuljice na licu su znak da nešto ne radite kako treba.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija