• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: atma.hr

11.05.2016

10:38

PEGLA BORE, SKIDA MASNOĆU, ČISTI KOŽU! Krema koju svi dermatolozi koriste!

Ljubav

PEGLA BORE, SKIDA MASNOĆU, ČISTI KOŽU! Krema koju svi dermatolozi koriste!

Podeli vest

Doktor Džoš Aks jedan je od najčitanijih autora svetu na temu prirodne medicine, a danas vam donosimo njegov recept za prirodnu kremu koja uklanja bore oko očiju, a koji je podržala i nauka

Zbog čistoće i sigurnosti, prirodna ulja se u kožu upijaju sigurno i efektno - pomažući koži na području oko očiju da zadrži vlagu i smanjujući primetnost bora. Kada se takva ulja pomešaju sa eteričnim uljima, služe kao prenosnik nutrijenata i hemijskih jedinjenja koja podstiču obnovu ćelija.

Doktor Aks osmislio je kremu koja radi baš to, a naš savet je da krenete odmah u nabavku sastojaka i počnete sa njenom primenom!

Sastojci: 10 kapi eteričnog ulja tamjana, 30 ml aloje vera gela, 30 ml nerafinisanog shea putera, 30 ml nerafinisanog kokosovog ulja i pola kašičicevitamina E.

Priprema: Lagano otopite kokosovo ulje i shea maslac, dodajte ostale sastojke idobro ih sjedinite. Čuvajte mešavinu u staklenoj posudi.

Primena: Svakog jutra i večeri mažite ovu domaću kremu na područje oko očiju.

Tajna lekovitosti kreme dr Aksa

- Eterično ulje tamjana moćan je adstringens, što znači da štiti ćelije kože. Može se koristiti za smanjivanje masnog sjaja kože, pora i prevenciju bora, a čak deluje i kao prirodni lifting. Može se primenjivati na bilo kom delu tela na kom je koža opuštena, kako što je stomak ili podbradak. Tamjan ima jakoprotivupalno delovanje.

(VIDEO) ZBOGOM STARAČKIM PEGAMA! Dva sastojka za podmlađenu kožu!

PET ZDRAVIH NAVIKA: Šta fit ljudi rade nakon posla?

- Shea puter pomaže regeneraciju tkiva, omekšava kožu i smanjuje pojavu bora.The American Journal of Life Sciences objavio je kliničku studiju gde su kod 30 ispitanika smanjeni različiti znakovi starenja nakon redovne primene shea putera. U drugoj studiji, 49 ispitanika svakodnevno su 2 puta nanosili shea puter na kožu i otkriveno je da je preventivno delovao na starenje. Shea puter takođe podstiče i stvaranje kolagena, bitnog za čvrstinu i elastičnost kože.

- Aloje vera gel sadrži polisaharide poput acemanona i druga hemijska jedinjenja, koja podstiču kožu na regeneraciju i zaceljivanje. Takođe, deluje antiupalno i antioksidativno, pa može da smanji štetu od izlaganja sunčevom zračenju.

- Kokosovo ulje pravi je dar prirode koji ima bezbroj lekovitih svojstava. U spoljašnjoj primeni pomaže u smanjivanju bora, dehidratacije i mrlja na koži. Kokos sadrži visoko hidratantne sastojke koji neguju kožu, pa ćete primetiti razliku već kroz prvu nedelju nanošenja, a već od prvog nanošenja koža će postati izrazito mekana.

- Vitamin E svojim antioksidativnim delovanjem štiti kožu od produkata prirodnih metaboličkih procesa i štetnih uticaja okoline. Neutralizuje oksidirajući efekat UV zraka na proteine i lipide ćelijskih membrana, a time i nastajanje slobodnih radikala koji su važan činilac u procesu preranog starenja. Ima protivupalno delovanje, smanjuje eritem koji nastaje nakon sunčanja ili delovanja štetnih materija i ubrzava obnavljanje oštećenih ćelija, a skraćuje i vreme zaceljivanja rana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija