• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

12.06.2016

11:54

PONOVO BRČKANJE: Počinje turistička sezona u Jagodini

Ljubav

PONOVO BRČKANJE: Počinje turistička sezona u Jagodini

Podeli vest

Turistička sezona u Jagodini počela je juče besplatnim kupanjem u Akva parku i besplatnom posetom Muzeju voštanih figura, ZOO vrtu i drugim znamenitostima grada

Besplatan ulaz u Akva park i na druge lokacije za sve posetioce, važe i za danas, izjavio je danas Tanjugu sportski direktor Jagodinskog sportskog zaveza, u čijem je sastavu Akva park, Zoran Gligorijević. 

Od ponedeljka ulaz se naplaćuje, a cene ulaznica, ugostiteljskih usluga, ležaljki, suncobrana, mesta za garderobu je na nivou prošlih godina, a inače "nisu se menjale poslednje četiri godine", podsetio je Gligorijević.

PALMA: Sad i Beograđani studiraju u Jagodini

Bazeni Akva parka će raditi od 10 do 18 sati, cena ulaznice za odrasle je 500 dinara, za decu do 12 godina 300 dinara za ceo dana. Poludnevna karta je 300 za odrasle i 100 dinara za decu. Ulaznica za organizovane grupe za odrasle je 400 a za decu 200 dinara. Cena mesečne karte, na nju pravo imaju samo građani Jagodine, je 2.000 dinara za odrasle i 1.000 dinara za decu do 12 godina, istakao je Gligorijević. 

Posetioci Akva parka ležaljku i suncobran će plaćati 100 dinara a mesto za garderobu 30 dinara. Na raznim poslovima u Akva parku biće angažovano oko 200 sezonskih radnika, dodao je on. Za goste u Akva parku je spremno sedam bazena, jedan je olimpijskih razmera, sistem tobogana od 600 metara, pet restorana sa 1.200 stolica, restoran brze hrane, kafe poslastičarnice, 1.000 ležaljki i sunocobrana. Tereni za košarku, odbojku, tenis...

KO JE ZA PUTOVANJA? Promotivne cene za Solun, Tel Aviv i Beč!

- Preko celog dana na bazenima planirali smo razne priredbe, animacije za posetioce, muziku u živo, priredbe sa klovnovima za decu, promocije raznih proizvoda, a u večernjim časovima na platou restorana Akva parka, svaku veče muzički program - dodao je Gligorijević.

Tanjug

Na platou ispred olimpijskog bazena, dva puta nedeljno prikazivaće se, filmovi pod nazivom "Bioskop na otvorenom". Akva prak u Jagodin je površine šest hektara, a za devet godina od kako je izgrađen, prema kazivanju Gligorijevića, posetilo ga je oko 4.000.000 ljudi. Bilo je dana, u julu i avgustu, kada je bilo i preko 10.000 posetilaca a na "Danu otvorenih vrata" koji se tradicionalno odžava krajem avgusta, bude i 25.000 gostiju, napomenuo je Gligorijević. 

U okviru turističkog kompleksa je i "Vivo" šoping centar, sa 30 svetskih brendova, na 10.000 kvadratnih metara, restoranom i parkom za decu a u Izletištu "Potok" sistem novih fontana dugačak 122 metra, potpuno rekonstruisana Letnja pozornica sa 1.500 mesta i veštački vodopad. Akva park raspolaže sa parkingom za preko 1.000 automobila koji je besplatan, a u neposrednoj blizini je Muzej voštanih figura, jedini u Srbiji, koji je od ove godine bogatiji za figuru predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

(VIDEO) NAJSTRAŠNIJI BAZENI NA SVETU! Ko bi ovde smeo da zaroni?!

ZOO vrt ima 100 vrsta životinja, a od ove godine i parom crvenih kengura. Na Letnjoj pozornici, svakog vikenda (petak, subota i nedelja) do 1. septembra, gostuju poznata umetnička imena iz oblasti zabavne, narodne i operske muzike, pozorišta, folklor... a ulaz je besplatan. 

Uz Akvapark je i crkva posvećana Svetoj Petki, karting, Sportski stadion FK Jagodine, a oko 600 metara dalje i Muzej naivne i marginalne umetnosti, Zavičajni muzej sa stalnim postavkama, Galerija i bioskop Kulturnog centra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija