• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

18.07.2016

18:52

KOSA NA ODMORU: Kako IZBEĆI da vam sunce pretvori kosu u SLAMU!

Ljubav

KOSA NA ODMORU: Kako IZBEĆI da vam sunce pretvori kosu u SLAMU!

Podeli vest

Obavezno isperite kosu slatkom vodom, izbegavajte grubo trljanje kose peškirom, četkanje i vezivanje mokre kose, nosite šešir

Zbog sunca i morske vode kosa se oštećuje i isušuje, boja bledi, a vrhovi se lome i "cvetaju". Iako će vas oduševiti lakoća oblikovanja kose pune morske soli, obavezno je isperite slatkom vodom. Izbegavajte grubo trljanje kose peškirom, četkanje i vezivanje mokre kose jer se tada više lomi i naravno, nosite šešir, naročito između 10-16 časova.

* Leto je idealno da odmorite kosu od fena i pustite je da se prirodno osuši. Takođe, šišanje i farbanje odložite posle letovanja.

Leto je idealno da odmorite kosu od fena i pustite je da se prirodno osuši

* Koristite hidratantni šampon i regenerator koji intenzivno neguju vašu kosu, a ne sadrže paraben, sulfate, natrijum i hlor. Perite je šamponom svaka dva dana.

* Isto kao što telo mažete zaštitnom kremom dok ste na suncu, tako isto koristite preparate za zaštitu kose od UV zraka. Oni sprečavaju da se izbeljena kosa isušuje, a tamnu kosu štite od pojave crvenog pigmenta. Na plaži vrhove kose namažite regeneratorom, kremom ili uljem.

BEZ HEMIKALIJA Napravite prirodni dezodorans!

Na bazenu

Štetni uticaj hlora iz bazena najviše šteti ofarbanoj kosi - žene koje se farbaju u plavo već i same znaju da hlor može da bude nezgodan jer se pojavljuju zeleni pramenovi. Zbog toga bi pre ulaska u bazen kosu trebalo isprati vodom iz tuša i naneti zaštitno ulje ili kremu koje će sprečiti promenu postojeće boje.

* Pre nego što uđete u more, pokvasite kosu običnom vodom, jer će na taj način vlasi upijati manje morske soli. Naravno, i nakon izlaska iz mora obavezno je ispiranje kose da morska so ne bi dodatno isušila krajeve.

Maske za oporavak

* Ako želite, možete da napravite i masku. Potrebno vam je: dva žumanceta, dve kašike meda, pola kašičice maslinovog ulja. Sve dobro promešajte i nanesite na vlažnu kosu. Masku možete da držite na glavi od deset minuta do maksimalno četiri sata. Na kraju je isperite mlakom vodom.

* Za mekanu kosu izgnječite dve banane viljuškom i pomešajte s četvrtinom šoljice meda. Nanesite na kosu, pa ostavite pola sata. Isperite mlakom vodom. Možete da upotrebite i sasvim blagi šampon ako voda ne ispere bananu i med s vaših vlasi. Kosa će vam biti zahvalna, a ovo pakovanje će joj vratiti mekoću i sjaj. Smiriće i ispucale krajeve.

Shutterstock

JELOVNIK ZA TOPLJENJE CELULITA! Ispeglajte pomorandžinu koru!

Na plaži vrhove kose namažite regeneratorom, kremom ili uljem

* Dobro promešajte dve kašike maslinovog ulja, jaje i kašiku meda, da dobijete glatku smesu. Zatim nanesite masku na celu dužinu kose, od korena ka krajevima. Prekrijte je kesom ili folijom, pa preko još omotajte peškir. Ostavite je da deluje oko 30 minuta, zatim je operite toplom vodom i šamponom i na kraju isperite hladnom vodom. Ova maska savršeno hidrira kosu, a možete je naneti i više puta tokom nedelje.

KAKAV VAM JE KARAKTER, TAKVE SU VAM BORE! Lice odaje kakav život živite!

* U manjoj posudi pomešajte dve kašike bademovog ulja, kašiku meda, pa dodajte kašiku pavlake i žumance. Kada dobijete glatku smesu, nanesite je na kosu i dobro izmasirajte teme kako biste pojačali cirkulaciju i dejstvo maske. Masku ostavite od jednog do dva sata, isperite je toplom, pa hladnom vodom.

* U šolju jogurta dodajte 1/4 avokada, žumance, kašiku meda, kašiku limunovog soka, kašiku čičkovog ulja i dobro promešajte. Smesu nanesite na kosu celom dužinom od korena prema krajevima. Ovu masku poželjno je držati što duže, a najbolji efekat dobićete ako je držite oko tri sata.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija