• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zadovoljna.hr

28.09.2016

13:32

ŠEST SAVETA KAKO DA OSVETLITE TAMAN STAN! Prozračnost čak i tokom zimskih dana!

Ljubav

ŠEST SAVETA KAKO DA OSVETLITE TAMAN STAN! Prozračnost čak i tokom zimskih dana!

Podeli vest

Zakoračili smo u jesen, što znači da će do njenog kraja dani biti sve kraći, a dnevno svetlo nestajaće sve ranije

Zbog toga, a i zbog tmurnog vremena koje jesenje doba nosi sa sobom, ponekad će izgledati kao da je pala noć već u poslepodnevnim satima, pri čemu u pomoć ne mogu uskočiti ni prozori zbog nedostatka dnevne svetlosti. Ali uz pomoć sledećih šest saveta, u svoj dom možete uneti dašak svežine i svetlosti pa se tako odupreti mračnom razdoblju koje je ispred nas.

1. Svetli tepisi i nameštaj

Bela boja je idealno rešenje ukoliko u svoj dom želite uneti dodatnu svetlost, zbog svoje sposobnosti da reflektuje i pojačava svetlost. Iako nije najpraktičniji izbor boje za održavanje, i beli detalji poput jastuka i pokrivača učiniće značajnu razliku u vašem interijeru.

SEPTEMBARSKI RADOVI U BAŠTI! Sadite lale i narcise!

2. Ogledala

Jedan od najstarijih trikova uz pomoć kojeg sobu možete učiniti vizualno većom i svetlijom je uz pomoć ogledala,ali pritom ne treba preterivati. Dovoljno vidljivu promenu učiniće i ogledalo horizontalnog oblika koje možete postaviti iznad kreveta ili kauča.

ČUVA ZDRAVLJE I PRIVLAČI NOVAC! Kuća koja ima ovu biljku, ne može da bude siromašna!

3. Recite "ne" tamnim slikama na zidovima

Slike tamnog kolorita na zidovima zasigurno neće pomoći pri unošenju svetlosti u vaš dom, a uz nekoliko radova svetlijih tonova koje ćete postaviti na svoje zidove, učinićete vidljivu promenu koja će goditi i vašem oku.

4. Izbacite suvišne detalje

Ukoliko vam neki u predmet u interijeru nije neophodan, izbacite ga. Raščistite sve ono čemu ne možete pronaći svrhu ili je nepotrebno, nakon čega će se vaš prostor činiti manje tesnim i bogatijim svetlošću.

5. Eksperimentisanje visećim svetljkama

Ako vam nedostatak prozora stvara mračnu atmosferu u sobi, do rešenja za taj problem možete doći tako što ćete na zid obesiti viseće svetiljke različite dužine. Nakon što ih upalite, gotovo da i nećete primetiti kako se iza njih ne krije pogled na zelenilo ispred vaše zgrade.

6. Ne preterujte

Budi kreativni i slobodno eksperimentišite u svom prostoru, ali ne zaboravite kako je moguće i preterati sa unošenjem svetlosti u interijer. Igrajte se s lampama različitih oblika, usmerite svetlost na specifične komade nameštaja ili umetnina i kao i u svemu ostalom - ne zaboravite da budete umereni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!
Fudbal

Everton srušio Liverpul, Junajted slomio uporni Šefild!

Fudbaleri Evertona pobedili su u derbiju nadoknađenog 29. kola velikog rivala Liverpul sa 2:0, dok je Mančester junajted tek pred kraj susreta sa Šefild junajtedom uspeo da "prelomi" 4:2. Jako važne pobede ostvarili su igrači Bornmuta nad Vulvsima 1:0 i Kristal palasa protiv Njukasla 2:0.

24.04.2024

23:05

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija