• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

14.01.2017

18:03

IZ ŠPAJZA NA LICE: Nega kože tokom hladnih dana!

Ljubav

IZ ŠPAJZA NA LICE: Nega kože tokom hladnih dana!

Podeli vest

Dolaskom hladnih dana zrela koža, iako je štitimo toplijom odećom, zahteva dodatnu negu i zaštitu

Oštar hladniji vazduh i grejanje u stanovima narušavaju prirodnu ravnotežu kože te je pravo vreme za regeneraciju i dodatnu dozu vitamina. Maske, kupke i tonici na bazi sirovog voća i povrća, kao i baznih ulja, najbolji su izbor.

VITAMIN A/Beta-karoten

Vitamin A se preporučuje kod tretiranja bora, protiv peruti i isušivanja kože. Neophodan je za zdravlje kose i očiju, a pokazao se i kao dobar saveznik u prevenciji kožnih infekcija. Podstiče cirkulaciju i daje mladolik izgled koži.

Maska za bore od šargarepe

Pomešajte kašiku soka od šargarepe i kašiku maslinovog ulja i smesu nanesite na lice. Nakon 20 minuta obrišite lice ubrusom. Nemojte se umivati. Ovu masku nanosite dva puta nedeljno.

Public

VITAMIN C

Vitamin C neophodan je za proizvodnju kolagena, koji pak održava elastičnost kože i reguliše proces starenja. Sprečava i nastanak tamnih mrlja.

Tonik za zatezanje lica

Sastojci: sok od stabljike celera, kašika soka od limuna, dve kašike soka od krastavca, kašičica ulja nara ili nekog dugog koji imate (za suvu kožu).

Priprema: Iscedite sokove, pomešajte ih i prema želji dodajte ulje. Tretirajte lice i područja s mrljama svaku noć pre spavanja. Zbog visoke koncentracije vitamina C ovaj tonik u kontaktu sa suncem može na koži da izazove nadraženost.

Shutterstock

VITAMIN E

Vitamin E zateže mišiće, a takođe je i najjači nutrijent u borbi protiv slobodnih radikala. Sprečava nastanak bora i starenje kože, nastanak mrlja, staračkih pega i peruti.

Kupka za lepu kožu

Sastojci: šaka zobenih pahuljica, 500 ml punomasnog mleka, šoljica maslinovog ulja. 

Priprema: U toplu vodu sipajte smesu od svih sastojaka i "kiselite" se oko 20 minuta. Koža će nakon ovog tretmana biti glatka i nežna. Ovaj recept (sa manjom količinom sastojaka) možete iskoristiti i kao masku za lice.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija