• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Zivotinje.rs

03.04.2017

16:10

TOP 10 čudnih zakona o životinjama u Americi

Ljubav

TOP 10 čudnih zakona o životinjama u Americi

Podeli vest

Širom sveta postoje različiti zakoni koji za cilj imaju da zaštite životinje. Većina je zaista primenjiva u praksi, ali postoje i oni koji su apsurdni ili u najmanju ruku čudni

Portal Njuska.com napravio je izbor 10 najčudnijih zakona o životinja koji su na snazi u Sjedinjenim Američkim Državama. Koje od ovih stavki biste vi usvojili u našoj zemlji? 

1. Životinjama u Kaliforniji nije dozvoljeno da se pare u krugu od 450 metara od škole ili crkve.
Ovaj zakon je trebalo da spreči decu i vernike da vide seksualni čin. 


2. U Konektikatu, psi sa tetovažama moraju biti prijavljeni vlastima. 

U pitanju su uobičajne tetovaže za identifikaciju pasa, pa je prijava vlastima dobar način da se pas osigura u slučaju nestanka. 

3. U mestu Sterling, američkoj državi Kolorado, mačke ne smeju slobodno da šetaju gradom, ukoliko nemaju svetlo za signalizaciju zakačeno za rep. 

Svetlo za signalizaciju bi definitivno pomoglo vozačima da uoče mace na putu, ali ne biste želeli da vi budete ti koji će kačiti svetlo za macin rep. 

4. U jednom gradu u Oklahomi, psi ne smeju da budu u grupama od tri ili više jedinki na privatnom posedu, osim ako vlasnik nema dozvolu od gradonačelnika. 

5. Druga uredba u Oklahomi zabranjuje pravljenje grimasa prema psima. 
Printscreen You Tube

Ovaj zakon ima za cilj za zaštiti ljude od pasa. Naime, pravljenje grimase smatra se maltretiranjem životinje i može podstaći neke pse da postanu agresivni. 

6. U jednom gradiću u Minesoti, na samoj granici sa Kanadom, mačkama je zabranjeno da jure pse uz telefonske stubove. 

7. U Berberinu, Severna Karolina, frazu "biju se kao pas i mačka" shvataju ozbiljno, pa je svaka borba ove vrste zabranjena. 

Ako uzmemo u obzir da je ovaj zakon nastao u vreme kada su u Severnoj Karolini bile legalne borbe petlova, kao i pasa, ovaj zakon i nije tako loš. 


8. Ukoliko se kojim slučajem nađete u Ilinoisu i poželite da odete u operu sa svojom francuskom pudlom, zaboravite. Zabranjeno je. 

printscreen

9. Država Ilinois ima još čudnih zakona u svom arsenalu. Nezakonito je psu davati viski ili zapaljenu cigaretu. Zabranjeno je držati psa koji smrdi. 

Pored ovih nesvakidašnjih zakona Ilinois prednjači u Zakonima o zaštiti životinja, pa se već šest godina sa pravom nalazi na listi "top pet koje najbolje vode brigu prema životinjama". 

10. Magarci u Arizoni ne smeju da spavaju u kadi. 


Za neke od ovih zakona, ne znamo tačno da li zaista postoje ili su izvučeni iz konteksta. Koliko god se trudili, nismo bili u mogućnosti da pronađemo aktuelne zakone navedene ovde. Popularni advokat za životinje iz Čikaga Stiv Dejl, negira da postoje zakoni koji zabranjuju smrdljive pse ili izvođenje francuske pudle u operu, ali iskreno, kada je neko poslednji put izveo pudlu na "Karmen“?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija