• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

19.04.2017

09:10

NAUČNICI VAS PLAŠE: Ako ste kreativni, onda ste možda i psihopata!

Ljubav

NAUČNICI VAS PLAŠE: Ako ste kreativni, onda ste možda i psihopata!

Podeli vest

Osobe koje poseduju umetničke veštine i talente imaju mnogo veće izglede da budu psihopate, tvrde naučnici filipinskog Univerziteta De La Salle iz Manile

Studija pod nazivom "Istraživanje postsocijalnog modela psihopatije kretivne ličnosti: Dokazi iz osobina i psihofiziologije", sprovedena na 503 osobe, postavila je učesnicima seriju pitanja kako bi utvrdila njihovo ponašanje u odnosu na osobine karakteristične za psihopatiju, narcizam i makijavelizam (sposobnost manipulacije). 

Naučnici su došli do zaključka da kreativne osobe imaju manje emocionalne suzdržanosti, pokazuju veći stepen nepoštenja i veću sklonost ka preuzimanju rizika kako bi došli do uspeha. 

NE PRESKAČI DORUČAK! Evo šta može da vam se dogodi ako pijete kafu na prazan stomak!

Autori istraživanja su zaključili da se "antisocijalna ponašanja tog tipa mogu dovesti u vezu sa psihopatskom zlobom i da se nedostatak suzdržanosti ne čini bitnim za kreativnu ličnost". 

EPIDEMIJA ALERGIJA! Svaka druga osoba muku muči sa sve brojnijim alergenima!

 - Nedostatak emocionalne suzdržanosti, u formi psihopatske smelosti, u stvari je integralni deo pojedinih kreativnih ličnosti i finkcionalno povezanih kreativnih procesa - navode filipinski naučnici.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija