• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje

29.05.2017

12:39

HOD PO OBLACIMA: Da li su i vaše noge spremne da ugledaju prve zrake sunca?

Ljubav

HOD PO OBLACIMA: Da li su i vaše noge spremne da ugledaju prve zrake sunca?

Podeli vest

Osamdeset odsto žena nije zadovoljno izgledom svojih nogu - nemojte da budete jedna od njih...

Leto je tu, iza ćoška, i pravo je vreme za sve one kratke, lepršave suknje i haljinice koje ste jedva čekali da obučete i pokažete svetu kako vam stoje. Međutim, da li su i vaše noge spremne da ugledaju prve zrake sunca?

Preplanulost

Ono što oduzima dah u vrelim danima su preplanule, lepo negovane ženske noge. Ipak, stručnjaci su jedinstveni u mišljenju o štetnosti (zloupotrebe) sunčevih zraka. Dakle, učinite sve da se zaštitite. Ako vam je baš do sunčanja, obavezno koristite maksimalni zaštitni faktor. Jutarnji i večernji sati su bolji izbor od svega ostalog. Solarijume izbegavajte kao kugu, a ako insistirate na instant boji, tu je erbraš. Boje su napravljene na bazi gvožđa i bezbedne su i za trudnice. Birajte manje tropske nijanse, što zbog toga što bolje pristaju evropskim ženama, što zbog toga što izgledaju prirodnije.

Masaža stopala

Bilo da hodamo, trčimo ili stojimo, svaki korak ostavlja trag na našim stopalima, a ono što im je najpotrebnije je - odmor. Refleksolozi veruju da se na našim stopalima nalazi osam zona koje otkrivaju trenutno zdravstveno stanje. Precizne informacije o tim ključnim tačkama možete dobiti od stručnog lica, ali ponešto možete da uradite i sami.

U prodaji možete naći aparate za stopala, kadice sa hidromasažom, kao i loptice koje kotrljate nogama u trenucima odmora. Poboljšaćete cirkulaciju, a celo telo će vam biti zahvalno.

Masaža stopala je najbolja stvar koju sebi možete da priuštite. Nakon tople kupke za noge, mekanim, kružnim pokretima naizmenično prelazite preko celog stopala, uključujući i zglobove. Veoma je važno da odaberete pravu kremu/ulje za masažu, a po završetku stopala treba dodatno natapkati hidratantnom kremom. Ukoliko imate vremena, pre kreme nanesite pakovanje i ostavite da deluje dvadesetak minuta.

Shutterstock

Pedikir

Odlazak kod pedikira je još jedan letnji imperativ. Negovana stopala predstavljaju odraz brige za celokupno telo, a najviše su izložena pogledima tokom letnjih meseci. Tretman se sastoji od opuštanja stopala u toploj, prijatnoj kupki u kojoj se, osim morske soli i esencijalnih ulja, nalazi sitno kamenje, a u hedonističkoj varijanti i latice cveća.

Topla kupka smanjuje napetost i pojačava delovanje eteričnih ulja koja mogu biti namenjena uklanjanju bolova, kožnih problema, prekomernog znojenja ili jednostavno uživanju. Za vreme opuštanja možete stopala masirati kamenčićima ili raditi vežbe za prste.

 

Nakon opuštanja pilingom se uklanjaju izumrle ćelije kože i stopalo se priprema za neku od hranljivih maski. Najpopularnija je ona od kivija koja sadrži vitamin C, dubinski deluje, regeneriše kožu i posebno u letnjim mesecima prijatno deluje na umorne i otečene noge. Pošto je uklonite, sam finiš je hidratantna krema koja se brzo upija.

Kada ste obavili ovako složenu i kompletnu negu, možete da pređete na ulepšavanje noktiju. Važno je da leti nokti ne budu ni predugi ni prekratki, ali obavezno moraju da budu nalakirani nekom od trendi boja. Svetlijim nijansama moguće je vizuelno izdužiti stopalo, dok će ga tamnije nijanse nanete na kraće nokte malo smanjiti.

Shutterstock

Hodanje

Dobra mišićna struktura i sjajna koža formula je za savršene ženske noge. Dakle, fizička aktivnost je neophodna, a tokom leta ovo je moguće postići plivanjem i šetnjom. Poznat vam je onaj osećaj kada se vratite sa mora čvršćeg tela i oblikovanih nogu? Kada je reč o nogama, plivanje je najdelotvornije. Da ne govorimo o tome koliko je manja mogućnost da se povredite, čak i ako niste u formi.

Hodanje će učiniti da posle izvesnog vremena primetite fino izdefinisane i vretenaste noge. Naravno, nije samo reč o hodanju dok obilazite prodavnice, mada u nedostatku drugih aktivnosti nije ni to loše, nego o hodanju brzim korakom, kao da žurite. Možete hodati na otvorenom, u gradu ili u prirodi, ali i u teretani na pokretnoj traci.

Za razliku od trčanja, prilikom hodanja nema opasnosti od preopterećivanja zglobova ili povreda. Inače, ova aktivnost je odličan izbor za one koji rade "sedeći" posao. Idite peške u kupovinu i na posao, ili makar parkirajte nekoliko ulica dalje od radnog mesta, pa iskoristite desetak minuta za šetnju, izbegavajte liftove i pokretne stepenice, jer je silaženje i penjanje jedan od najzdravijih načina da dođete do lepih i izazovnih nogu.

facebook

Kreme za zatezanje

U borbi protiv celulita pomoći će vam hrana bogata lecitinom, kao što su jabuke, jaja, soja, kikiriki, spanać i zelena salata, voće jarkih boja - pomorandža, grejpfrut, šljive i namirnice pune vitamina C. Tu su još i suva četka za četkanje tela pre tuširanja - obavezno kružnim pokretima od kolena do početka leđa, u smeru ka srcu, himalajska so i, naravno, kreme koje olakšavaju masažu i ubrzavaju stizanje do željenog cilja.

Depilacija

Ma koliko bila neprijatna i bolna, depilacija će učiniti da nekoliko nedelja budete sasvim mirni i da maksimalno uživate u glatkoći i mekoći kože. Depilaciju je moguće obaviti voskom, kremom ili penom, a svaka metoda, naravno, ima svojih prednosti, ali i mana.

Pre depilacije uradite nežni piling kože, naročito ako imate urasle dlačice. Ne preporučuje se nanošenje nikakvih tonika ili krema koje mogu da otežaju depilaciju.

Nakon depilacije obavezno uklonite sve tragove voska i utrljajte esencijalno ulje kamilice. Kožu nahranite hidrantnim i umirujućim tonicima, na primer na bazi aloe vere, jer se prilikom depilacije odstranjuje površinski sloj kože. Nikada ne nanosite parfeme ili dezodoranse neposredno nakon depilacije. 

Ukoliko želite dugotrajni efekat, posle depilacije nanosite gel za sporiji rast, pet dana ujutro i uveče, ili ampule sa sredstvom za usporavanje rasta, koje će ujedno i sprečiti neprijatno urastanje.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija