• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/N.Lazović

05.06.2017

12:22

SAMO DA JE RETRO! Šta će se sve nositi ovog leta na plaži?

Ljubav

SAMO DA JE RETRO! Šta će se sve nositi ovog leta na plaži?

Podeli vest

Miris mora je već u vazduhu, pa se samim tim nameće i neminovno pitanje kakav kupaći odabrati...

Miris mora je već u vazduhu, pa se samim tim nameće i neminovno pitanje kakav kupaći odabrati za plažu. Jednodelni, dvodelni, bikini, monokini, pleteni, od neoprena, sa trakama i bez - svaki kostim je neodoljiv i jedinstven. Važno je samo da nosi atmosferu već viđenog, jer retro je ponovo u modi.

- Jedan od nosećih trendova i inspiracija za ovu sezonu je glamur 70-ih, koji se ogleda u jednodelnim kostimima otvorenim sa strane i, uostalom, gde god je to moguće. Umesto opšivenih rubova otvori se završavaju metalnim karikama - kaže stilista Ašok Murti. 

Drugi trend čini nežna romantika, kostimi u beloj boji, sa čipkom ili kukičanjem, kao i u kombinaciji različitih materijala i kukičanja.

- Kockasti printovi su takođe aktuelni, i to oni poput stolnjaka u kafani, crveni, beli ili plavi. Karirano kao trend se sa topova otvorenih ramena sa lastišem zapravo preslikalo na liniju za plažu - navodi naš sagovornik i nastavlja: 

Ole!

- Još jedan od trendova koji se vraća jesu karneri. Imali smo ih na modnim pistama širom sveta, lepršavim haljinama punim volana, pomalo inspirisanim Španijom. Shodno tome i kupaći kostimi dobijaju karnere, a ovaj model je idealan za žene koje imaju manje grudi - kaže stilista Nemanja Pantelić.

- Vidna je i refleksija na 50-e ili stil Brižit Bardo, ako hoćete, gde su donji delovi kupaćeg kostima znatno dublji, a struk pomeren na svoje pravo mesto.

Trava zelena

Tu su uvek i mirniji, prigušeni tonovi sleza i cimeta koji se nastavljaju na dominantnu boju ove godine - živahnu zelenu. 

- Jednodelni kupaći kostimi često imaju i male rukave kao posledicu globalnog zagrevanja i sve intenzivnijih apela da je UV zračenje pojačano. Dakle, modeli su daleko više zatvoreniji nego ranijih sezona kada su bili smeliji, odnosno više su retro ili starinski. Takođe, oko struka imaju nabor kako bi prikrio najveću boljku žena - stomak - naglašava Murti, te objašnjava:

- Novina su plišani kostimi u kolor blok bojama, crvenoj, plavoj, žutoj, zelenoj... Kao i mnogo geometrije, pruge i printovi s kraja 60-ih. 

Shutterstock

Povratak "Čuvara plaže"

Stilista Nemanja Pantelić smatra da su najveći favorit 80-e, koje su svoj povratak izvele na velika vrata.

- Ako se pitate kakve veze imaju 80-e i kupaći, onda se prisetite serije "Čuvari plaže" i popularne Pamele Anderson u crvenom jednodelnom kupaćem sa duboko sečenim donjim delom. Kako je premijera rimejka filma zakazana za ovu sezonu, jasno je da su jednodelni kupaći interesantni ovog leta. Još ako tome pridodamo modu asimetrije i na jedno rame, to je onda pun pogodak - navodi Nemanja.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija