• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Informer.rs

13.07.2017

09:27

PRIZOVITE LJUBAV Feng šui pravila uređenja prostora za bračne partnere!

Ljubav

PRIZOVITE LJUBAV Feng šui pravila uređenja prostora za bračne partnere!

Podeli vest

Važno je da svaka stvar bude na svom mestu, jer nered može da izazove nesanicu i svađu. Nikako se ne preporučuju otvorene police

Kada je energija u spavaćoj sobi pozitivna, i odnosi između bračnih partnera će biti harmoničniji. Prema feng šui načelima, prostorija u kojoj se spava trebalo bi da bude oaza ljubavi i mira, jer se u njoj provede trećina života.

* Idealno je da u domu postoji tzv. spavaći blok, kako bi soba bila zaštićena od buke. Iz istog razloga, bitno je da bude pozicionirana što dalje od ulaznih vrata.

* Stari Kinezi su davali prednost spavaćim sobama manje kvadrature, jer je tada energija smirenija i bolje se spava.

* U njoj bi trebalo da bude samo neophodan nameštaj (krevet, noćni stočići, komoda i eventualno ormar). Važno je da svaka stvar bude na svom mestu, jer nered može da izazove nesanicu i svađu. Nikako se ne preporučuju otvorene police, jer ugrožavaju bračnu slogu.

facebook.com

* Što se tiče ukrasa, dobro je da to budu predmeti koji simbolišu ljubav: fotografije nasmejanih partnera, posteri sa zaljubljenim parovima, ukrasi u obliku srca, dva delfina ili goluba... Ogledala i cveće u spavaćoj sobi negativno utiču na ljubavni život partnera.

* Prigušeno svetlo doprinosi romantičnoj atmosferi, zato je dobro da prozori budu prekriveni zavesom, a tokom noći sa spuštenom roletnom, kako bi se sprečilo prodiranje spoljašnjih uticaja u oazu ljubavi i mira. Što se tiče veštačkog svetla, dovoljne su dve stone ili zidne lampe sa obe strane bračnog kreveta.

* Zidove je dobro okrečiti mirnim nijansama: bela, žuta, krem, svetlozelena, plava ili bebi-roze. Iste boje se preporučuju i za posteljinu.

* Tepih će u spavaćoj sobi doprineti ušuškanoj atmosferi, zato je dobro da bude mekan i izrađen od prirodnih materijala.

* Televizor, računar ili sprave za vežbanje apsolutno su suvišne u sobi i umanjuju dejstvo pozitivnih vibracija.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija