• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.08.2017

21:50

LETNJI PROBLEM! SMANJITE POJAVU PEGICA:Limun i ren za čisto lice!

Ljubav

LETNJI PROBLEM! SMANJITE POJAVU PEGICA:Limun i ren za čisto lice!

Podeli vest

Prirodne maske mogu da smanje uočljivost pega, ali ne i njihovu pojavu jer se nasleđuju

Žene s pegicama na licu dele se u dve grupe - one koje ih mrze i one koje ih obožavaju! Dok jedne biraju da ih prihvate i smatraju ih šarmantnim znakom lepote, pa čak žele da ih istaknu, druge bi želele da nestanu što pre. Ove druge tokom leta sigurno ne podnose da se pogledaju u ogledalo jer se pege "šire" pod uticajem sunčevih zraka.

Na pojavu pega utiču i geni, što znači da ne možete mnogo da učinite da ih sprečite, ali možete da ih smanjite. Sklanjajte se od sunca, nosite šešir širokog oboda koji će vam zaštiti lice, vrat i ramena, a probajte i nekoliko prirodnih tretmana koji će vam pomoći da pegice izbledite i da se manje vide.

Limunov sok je izbor broj jedan zbog prirodnih svojstava za izbeljivanje. Nanesite sok od limuna pomoću štapića za uši tačno na pege i sačekajte 20 minuta, pa isperite. Tretman limunovim sokom je koristan zbog vitamina C, koji povećava prirodnu zaštitu kože od UV zraka. Posle toga ne izlazite na sunce, a na lice nanesite hidratantnu kremu, jer limun isušuje kožu.

Shutterstock

Ren je još jedan efikasan prirodan lek za pege. Uprkos snažnom mirisu koji ga karakteriše i suzama koje izaziva, ren se koristi za lečenje problema sa kožom kao što su pege i fleke. Pomešajte kašičicu rendanog rena sa kašičicom cvekle i dodajte dovoljno mineralne vode da se napravi gusta pasta. Ostavite smesu na koži da odstoji 30 minuta i isperite hladnom vodom. Koristite ovakav tretman tri puta nedeljno.
Pavlaka će vam pomoći da smanjite pojavu pega i njihovu vidljivost. Sadrži mlečnu kiselinu koja pruža blagi piling i posvetljuje kožu bez iritacije. Nanesite debeo sloj na područje gde su pegice izražene i ostavite na koži oko pola sata, a zatim je uklonite papirnim ubrusom i nanesite kremu.

Kurkuma je poznata kao posvetljivač kože. Masku od kašičice kurkume u prahu, malo jogurta i kukuruznog brašna držite na licu oko pola sata, pa isperite. Osim što će se tačkice smanjiti, primetićete i blistaviju kožu.

Med može biti koristan za mnoge probleme kože zbog lekovitih svojstava, a prema narodnom receptu - nepasterizovani med pomešan sa pireom od ribizle može pomoći da pege budu manje uočljive.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!
Politika

Srpska lista: Od dolaska Kurtija na vlast zabeleženo 500 napada na Srbe!

Napad i pljačka Petra Kostića (20) pre dve noći u centru Kosovske Mitrovice nedaleko od glavnog gradskog šetališta, vrtića i osnovne škole od strane grupe Albanaca je 500. etnički motivisan napad od dolaska na vlast Aljbina Kurtija što je i najbolja slika i prilika njegovog odnosa prema Srbima i svemu što je srpsko, saopštila je danas Srpska lista.

25.04.2024

16:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija