• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: CNN/Informer.rs

15.09.2017

13:13

(FOTO) REŠIO DA OBIĐE SVET BEZ ULOŽENOG DINARA, i te kako mu uspeva!

Ljubav

(FOTO) REŠIO DA OBIĐE SVET BEZ ULOŽENOG DINARA, i te kako mu uspeva!

Podeli vest

Ričard Tilni Baset iz Velike Britanije odlučio je u julu prošle godine da napusti posao u kancelariji i od svog života napravi avanturu

Rešio se na put oko sveta odlučivši da ne potroši nijedan dinar.

Iako njegov plan zvuči zaista nemoguće, računajući da mu je novac potreban za hranu, karte, smeštaj i ostale dnevne troškove, Baset je došao na jednu ideju – da nudi svoje usluge fotografa u raznim delovima sveta u zamenu za prevoz i smeštaj.

Tilni je izjavio da tada nije znao kako da postane fotograf ili da sebe prezentuje kao fotografa. Iako mnogima njegova misija deluje kao nemoguća, on nije odustajao od svoje ideje prihvatajući lokalne poslove kako bi se izveštio u tome.

Nedugo zatim, počeo je da širi posao i na druge zemlje. Od prošle godine, kada je počeo da se bavi fotografisanjem, imao je 64 poziva. Pravio je fotografije mesta ili događaja u Italiji, Francuskoj, Švajcarskoj, Keniji i mnogim drugim zemljama, piše Travel + Leisure.

Dobio je priliku i da fotografiše međunarodni maraton u Ugandi održan u maju ove godine.

Oni koji žele njegove fotografije organizuju mu smeštaj, hranu i prevoz, dok za fotografije ne plaćaju ništa.

Želja mu je da poseti svaki kontinent i ne planira da prestane sa poslom. Kako kaže, ima još mnogo toga da vidi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija