• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

29.09.2017

18:12

(VIDEO) REVOLUCIJA: Smela ideja Ilona Maska preti da uništi avio-industriju!

Ljubav

(VIDEO) REVOLUCIJA: Smela ideja Ilona Maska preti da uništi avio-industriju!

Podeli vest

Vlasnik agencije Spejs X Ilon Mask pojasnio je na koji način želi da otputuje na Mesec i Mars, ali je i otkrio da isti raketni sistem želi da koristi i na Zemlji

Naime, raketni sistem bi omogućio da s jednog na drugi kraj Zemlje stižemo za najviše jedan sat, a ideju je demonstrirao na sceni. On je objasnio da bi ovakav način putovanja omogućio putnicima koji prelaze velike razdaljine da putuju za 30 do 60 minuta i to po istoj ceni koja se trenutno nudi u ekonomskim klasama avio-kompanija. 

Predložio je da megaraketa, po imenu “Big falkon roket“ ili BFR lansira masivni svemirski brod u Zemljinu orbitu. Brod bi se onda prizemljio na periferiji svetskih metropola. Iako je sve to samo jedna zamisao, Ilon se nada da će prvi projekti početi već kroz šest do devet meseci. 

U snimku je prikazana ilustracija ideje, a putnici se prvo ukrcavaju na veliki brod koji ih prevozi do baze. Onda se koristi ista raketa kojom Mask planira da pošalje ljude na Mars 2024. godine. Ipak, umesto da ode na drugu planetu nakon što napusti Zemljinu atmosferu, brod se radvaja i kreće prema drugom gradu – u prikazanom video-snimku u pitanju je put od Njujorka do Šangaja. Za samo 39 minuta putnici bi prešli 11.851 kilometar. 

Od Hongkonga do Singapura put će trajati 22 minuta, od Londona do Dubaija ili Njujorka 29 minuta, a od Los Anđelesa do Toronta 24 minuta. 

Mask je objasnio da će letelica moći da primi između 80 i 200 ljudi, kao i da je izvršeno 16 uspešnih proba sletanja, ali više detalja o projektu nije otkrivao. 

Glavno pitanje je: da li će ljudi biti spremni da izlažu svoja tela ekstremnom stresu kako bi uštedeli nekoliko sati puta?

POGLEDAJTE VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija