• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Mačka

10.01.2018

11:29

KAKO NAM MACE POKAZUJU LJUBAV? Protumačite njihove "tajne" signale i govor tela!

Ljubav

KAKO NAM MACE POKAZUJU LJUBAV? Protumačite njihove "tajne" signale i govor tela!

Podeli vest

Mačke nam na mnoge suptilne načine pokazuju svoju privrženost, ali baš zato što su usputni i uobičajeni, često nam promaknu

Evo kako da protumačimo njihove „tajne“ signale i govor tela:

 -  Svuda nas prate. Kad god ustanete s kauča, vaša maca ide za vama. Stalno vam se mota oko nogu, ne sećate se kad ste poslednji put bili sami u kupatilu. Dok radite na računaru, vaša mačka leži pored kompjutera. Vi ste srećan vlasnik – vaša maca vas obožava.

 -  Pokazuje vam stomak. Kad je mačka na leđima sa stomakom „na raspolaganju“, to je najranjiviji mačji položaj, odnosno, to znači da je potpuno sigurna i bezbedna u našem okruženju. A ako vam dozvoljava da je češkate po stomačiću, to je ljubav bez granica.

(VIDEO) NAJBOLJI SNIMCI ŽIVOTINJA 2017! Kako da se ne nasmejete?

 -  Kad prilazi s načuljenim ušima i glavom napred. Ne, to nije znak upozorenja već jasan signal da nam „preti“ trljanje glavom o nogu ili drugi dostupan deo tela – mačji iskonski znak privrženosti i ljubavi. Nešto poput zagrljaja. Tako razmenjujete mirise i maca vam izjavljuje svoju ljubav.

Shutterstock

 -  Umiljava vam se dok spavate. To što niste primetili ne znači da nije ljubav. Mačke vole da se tokom noći, dok vlasnici spavaju, ušuškaju uz njihove noge ili da im se umiljavaju kao znak privrženosti.

 -  Sporo treptanje. Znamo koliko su mace ekspresivne, naročito kad nam nešto poručuju svojim velikim očima. Ako vas fiksira pogledom i sporo trepće, lagano otvara i zatvara oči, na taj način vam poručuje da ste prijatelj i voljeno biće.
 

-  Kad nas „mesi“ šapicama. Postoje različite teorije zašto nas mačke pritiskaju svojim šapicama, ali gotovo svaka svodi se na isto – to rade i mačići dok sisaju, tako da, kad vam leži u krilu dok je mazite, usput prede i svojim šapicama vas pritiska, znači da vas voli i da je kraj vas sigurna.

 - Pozdravlja vas repom. I to tako što ga visoko podigne i na kraju zakrivi da liči na upitnik. Mace mnogo toga pokazuju položajem repa, a ovaj znači – volim te.

http://petmagazine.rs/


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija