• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: zadovoljna.dnevnik.hr/Informer.rs

30.01.2018

13:35

OVE STVARI nikako ne bi trebalo stavljati u veš-mašinu

Ljubav

OVE STVARI nikako ne bi trebalo stavljati u veš-mašinu

Podeli vest

Koliko god da vam je lakše, neke stvari ne bi trebalo da stavljate u veš mašinu jer iz nje neće izaći u istom obliku u kojem ste ih ostavili

Odeća za vežbanje 

Odeću za vežbanje, kao i ostalu opremu koju koristite pri vežbanju (zaštitne rukavice, znojnice i slično) potrebno je prati u zaštitnim vrećicama kako bi se ti zaprljani predmeti koji su upili znoj, a neretko i neugodnog mirisa, odvojili od ostalog rublja. Odeću za vežbanje takođe je najbolje sušiti na vazduhu. 

Patike 

Ne smeju se sve patike prati u veš mašini, ali one koje su tome sklone perite na temperaturi ne višoj od 40 stepeni, naravno, u zaštitnoj vrećici. Pre nego ih stavite u zaštitnu vrećicu isperite ih sapunom i vodom kako biste uklonili ostatke zemlje, blata i slično. Ako vaša mašina ima tu mogućnost, isključite centrifugu kada perete patike. I pazite da veš mašinu što bolje napunite kako patike ne bi lupale po njoj dok se peru. 

Grudnjaci i fino donje rublje 

Stavljanjem grudnjaka u vrećicu sprečićete višestruku nevolju: mogućnost da vam žica iz grudnjaka upadne u bubanj mašine, da vam kukica pranja zapne za neki odevni predmet i da se grudnjak ne istroši prerano. Pre nego što ga stavite u zaštitnu vrećicu svakako pričvrstite kukice grudnjaka. U zaštitnim vrećicama perite i drugo donje rublje od osetljivijih materijala, perite ga na manjim temperaturama i s deterdžentom za osetljivo rublje. 

(FOTO) TRIK KOJI JE ZALUDEO SVET: Kako da na jednostavan način složite posteljinu!



Majice sa aplikacijama 

Kada perete majice sa aplikacijama ili nekim dodacima na majici (kamenčići, veći cirkoni...) postoji opasnost da će koji kamenčić otpasti i zapeti u bubnju mašine ili oštetiti neki drugi predmet. Zato majice s aplikacijama uvek perite s unutrašnje strane i u zaštitnim vrećicama. Ukoliko koji kamenčić i otpadne ostaće u vrećici, lakše ćete ga naći i, ako je moguće, ponovno staviti na majicu. Ovakve odevne komade takođe perite sa slabom centrifugom i na temperaturi od 30 ili 40 stepeni. 

Plišane igračke 

Pre nego što plišanu igračku stavite na pranje proverite da li možete da je perete u mašini za veš. Ako sme, uvek je perite na nižoj temperaturi i sa slabom centrifugom. Preporučuje se da u jednu vrećicu stavite jednu igračku, ne više, prvenstveno zbog toga da boja s jedne igračke ne pređe na drugu. Plišane igračke koje na sebi imaju delove od kože ne bi trebalo prati u veš mašini.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija