• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.02.2018

22:52

SAMO VESELO! Pevajte i ako nemate sluha!

Ljubav

SAMO VESELO! Pevajte i ako nemate sluha!

Podeli vest

To što su vam rekli da ste "operisani" od sluha ili mislite da nemate pevačkog dara, ne znači da ne treba da pevate

Štaviše, pevajte svakog dana, naglas ili u tišini, više puta dnevno ili samo jednom. Istraživanja pokazuju da je ovo odlična terapija u borbi sa stresom, jer nerve napete kao struna opušta za tren oka. Pevanje nazivaju infuzijom za smirenje, u toku kojeg se uključuje desni temporalni deo mozga koji oslobađa endorfin i oksitocin, a smanjuje nivo kortizola - indikator stresa. Pesma "napada" anksioznost, čini nas radosnijim, kreativnijim i bržemislećim. Čim zapevamo, dolazi do promene određenih neurotransmitera, što pogotovo osećaju osobe sklone depresiji, jer im se u tom momentu smanjuje doživljaj usamljenosti.

Pevanje povećava samopouzdanje, samosvesnost i našu sposobnost da komuniciramo sa sobom i drugima. Smanjuje stres i pomaže da više utičemo na sopstveni svet. Kada pevamo, vibracije muzike i tonova kreću se kroz naše telo, modifikujući fizičko i emotivno stanje.

Sofija Eftimiju, pevačica i profesorka pevanja iz Velike Britanije, naročito preporučuje pevanje u grupi, što znači da možete da pevate i sa prijateljima, decom, dok spremate večeru sa partnerom ili da bar jednom nedeljno odete na karaoke.

- Tokom pevanja svaki član tima oseća kako vibracije muzike prolaze kroz njegovo telo, pa naša srca počinju simultano da kucaju. Grupnim pevanjem se bukvalno može formirati uniformni srčani ritam cele grupe - objašnjava Sofia.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17