• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: wall.hr/Informer.rs

21.02.2018

15:10

IMATE CELULIT? Rešićete ga se ako izbacite ovo piće iz ishrane!

Ljubav

IMATE CELULIT? Rešićete ga se ako izbacite ovo piće iz ishrane!

Podeli vest

Zbogom celulitu! Mislite da je nemoguća misija? Ako izbacite ovo piće iz svog života, vaša zadnjica dugoročno će biti čvršća, a celulit će čudom početi da napušta svoj ustaljeni dom

Iako je još uvek hladno, proleće se polako približava, a svi znamo što to znači. Uskoro ćemo iz ormara izvlačiti sve laganiju i sve kraću odeću, a onda na red dolaze i ti grozni kupaći kostimi.

Ako vas brine celulit, ne mora, jer 85% žena ovog sveta ga ima. Zapravo trebale bismo ga voleti i to svaku pojedinačnu kuglicu i rupicu, jer iza svake krije se zaštitni mehanizam ženskog tela. Žensko vezivno tkivo elastičnije je nego kod muškaraca, čija su kolagenska vlakna više retikulirana. 

Upravo to ženama omogućava da iznesu trudnoću, jer se koža bolje rasteže. Međutim, neugodne neravnine na zadnjici i bedrima nikome nisu drage bez obzira na to šta predstavljale.Kako to da neke žene imaju izraženiji celulit, dok druge gotovo da ga uopšte i nemaju? 

Delimičan razlog su prirodne predispozicije, ali onaj glavni su prehrambene navike i fizička aktivnost. Dijeta igra neospornu ulogu oko količine celulita koju pronalazite na vašim bedrima i zadnjici. 

Dermatolozi su sada sigurni da povećana potrošnja šećera ubrzava starenje kože i pojavu celulita.Razlog je što kada žene konzumiraju šećer, u telu nastaje proces koji se zove glikacija. Između ostalog, rezultirajući aktivni sastojak kombinuje se sa proteinskim vlaknima iz kože. 

Kao posledica toga, elastin i kolagen su oštećeni, a mi nemamo samo bore na licu, nego i celulit.No, to takođe znači da promena u prehrambenim navikama može pomoći da se vezivno tkivo opet učvrsti. Pre svega postoje pića kojih bi se definitivno trebali odreći, ako se želite upustiti u borbu protiv celulita, a reč je o gaziranim pićima i sokovima. 

Prema stručnjacima za ishranu, ova pića su prave šećerne bombe i ubrzavaju starenje kože.Voćni sokovi i energetska pića trebala bi se u potpunosti izbaciti iz ishrane, a to pokazuju i mnoge studije poput one s Harvarda i to zato što sadrže previše šećera.

Ako obična voda ipak nije za vas i fali vam neki ukus, probajte onu kokosovu ili sami napravite svoju vodu sa ukusom. Dodajte malo grejpfruta ili limuna (ili voće po želji), koji će vam i ubrzati metabolizam i pomoći u gubitku kilograma. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija