• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Magazin Pas

06.03.2018

09:33

TOP PET rasa pasa koje se najmanje linjaju!

Ljubav

TOP PET rasa pasa koje se najmanje linjaju!

Podeli vest

Nije malo onih koji bi možda i udomili nekog slatkog psića, ali ne mogu jer su alergični na pseću dlaku. Ili jednostavno ne vole da im stan bude prekriven dlakama. Ipak, i za njih postoji rešenje

Magazin Pas predstavlja deset rasa koje vam ne mogu “priuštiti” takav problem. Na vama je da odaberete koju želite!

MALTEZER – jedna od najpopularnijih rasa u Srbiji, ali u regionu. Ovi psići narastu do svega četiri kilograma. Veoma su živahni, inteligentni i zaigrani. Vrlo su privrženi i odani vlasniku i nimalo nervozni.

Shutterstock

Dlaka maltezera je potpuno bela i vrlo je nalik ljudskoj kosi. Ljudi koji su alergični na druge vrste dlaka mogu je vrlo dobro podneti. Maltezeri ne menjaju dlaku sezonski, već će pokoja ispasti samo za vrijeme češljanja koje mora biti svakodnevno.

BIŠON – još jedan minijaturni psić vrlo stabilnog karaktera. Bišon nije lajavac, vrlo je inteligentan i privržen te voli društvo, igru i maženje. Dlaku ove kovrčave loptice ne treba posebno održavati. Kupanje traži retko jer nema pseći miris čak ni kada je mokar, a za lakše održavanje preporuka je šišanje na kratko.

Shutterstock


ŠI CU - prilično nezahtevna i prilagodljiva pasmina. No ono što mu svakodnevno treba je ljudsko društvo, ljubav i pažnja. Ova druželjubiva rasa dobro se slaže i sa strancima, decom i drugim psima.

Malen stas čini ga pogodnim gradskim psom. Ima vrlo dugu dlaku koja zahteva svakodnevnu negu. To se posebno odnosi na dlaku glave, područje oko očiju i dlaka brkova i brade koje treba stalno održavati urednim. Dlaka se ponaša kao kosa i otpada samo kod češljanja.

Shutterstock


JORKŠIRSKI TERIJER – jedna od najmanjih rasa na svetu koju opisuje snažan karakter. Iako izgleda kao lutkica, u duši je to pravi terijer koji proganja mačke i laje na sve što mu se ne sviđa. Jako je zahvalan kao kućni ljubimac jer se ne linja, ali njegova duga dlaka zahteva redovno češljanje i održavanje.

PUDLA – jedni od najpopularnijih pasmina pasa na svijetu. Postoje četiri veličine, a karakteriše je kratka, kovrčava dlaka. Pudle su vrlo inteligentni, društveni, aktivni, i znatiželjni psi.

Shutterstock

Pudle imaju hipoalergenu dlaku bez mirisa koja ne opada. Potrebno ju je svakodnevno češljati metalnom četkom. Psa je potrebno redovno kupanje i šišanje.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija