• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

10.03.2018

16:15

DA KUĆA BUDE ČISTA, A DA NE PADNETE S NOGU: Trikovi koji štede vreme i čuvaju živce!

Ljubav

DA KUĆA BUDE ČISTA, A DA NE PADNETE S NOGU: Trikovi koji štede vreme i čuvaju živce!

Podeli vest

Sređivanje kuće i odlazak u nedeljnu nabavku su obaveze koje bi svako od nas radije preskočio, ali pošto nam nema spasa i ono što mora da se uradi - mora da se uradi, evo kako da vam na to ne odlazi više vremena nego što je neophodno

Novi vodič sa Good Housekeeping instituta ima nekoliko dobrih saveta koji će vam pomoći da sve obavite kako treba, a da vam na to ne odlazi više od pola sata dnevno.

1. Podesite tajmer na 30 minuta, i za to vreme se potrudite da uradite što više možete, ali se skoncentrišite isključivo na sređivanje kuće. Nemojte usput telefonirati, odgovarati na poruke, listati časopise koje ste uzeli da biste ih stavili na mesto…

2. Nemojte sređivati sobu po sobu, već radite jednu po jednu fazu čišćenja u celom stanu. Kad usisavate, usisajte sve, kad brišete prašinu, obrišite je u svi prostorijama.

Pixabay

3. Spisak namirnica za nedelju nabavku čuvajte u telefonu, tako ćete biti sigurni da će vam biti pri ruci kad odete u supermarket.

4. Stavite nekoliko listova starih novina na dno kante za smeće, ako vam se slučajno prospe nešto, novine će upiti tečnost, a kanta će ostati čista.

5. Kad nešto pečete u rerni, stavite na dno rerne komad aluminijumske folije, ako nešto iscuri iz tepsije, rerna će ostati čista, potrebno je samo da bacite foliju.

6. Dodajte malo tečnosti za ispiranje sudova u mašini u vodu kojom perete prozore, stakla će imati lepši sjaj uz manje truda.

7. Kad perete kupatilo, naprskajte sredstvo za čišćenje na sve površine i ostavite ga da deluje desetak minuta, manje ćete morati da ribate.

Shutterstock

8. Komplete posteljine čuvajte u pripadajućim jastučnicama, tako će zauzimati manje mesta i ormari će biti uredniji.

9. Stara pamučna čarapa koju ćete navući na ruku je odlična zamena za krpu za brisanje prašine, naročito ako imate puno sitnica na policama koje morate čistiti pažljivo.

11. Smanjite broj obrtaja centrifuge veš mašine, peglanje će biti lakše i brže.

12. Predmete kao što su police frižidera, ili filtere iz klima uređaja perite u mašini za sudove.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija