• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs/infomer.rs

18.05.2018

18:44

ŽELITE DA SAČUVATE MLADOLIK IZGLED? Izbegavajte slatkiše, cigarete i alkohol!

Ljubav

ŽELITE DA SAČUVATE MLADOLIK IZGLED? Izbegavajte slatkiše, cigarete i alkohol!

Podeli vest

Ishrana bogata šećerom i ugljenim hidratima, kao što su beli hleb, pirinač, testenina, deserti i gazirani napici, deluju loše na kvalitet kože

Svaki pojeden slatkiš, popušena cigareta i popijena čaša alkohola ostavljaju trag na koži lica, naročito kod žena. Posledice nisu vidljive odmah, upozoravaju stručnjaci na osnovu urađenih istraživanja.

* Ishrana bogata šećerom i ugljenim hidratima, kao što su beli hleb, pirinač, testenina, deserti i gazirani napici, deluju loše na kvalitet kože. Molekuli šećera se pričvršćuju za kolagenska vlakna, koja tako "pritisnuta" gube snagu i fleksibilnost, zbog čega postaju osetljivija. Navedene namirnice mogu podstaći i oticanje lica, kao i veću sklonost infekcijama. Koža ljubitelja slatkiša može postati sivkasta i tanka, jer zbog manjka proteina spoljašnji slojevi postaju tanki i ljušte se.

Pixabay

* Pušenje takođe ubrzava nastanak bora, jer se oštećuju kolagen i elastin, koji su važni za elastičnost kože. Pušenje dovodi i do manjka kiseonika u krvi, zbog čega svi organi, pa i koža, ubrzano propadaju. Lošija cirkulacija može dovesti i do pojave izraženih tamnih podočnjaka, ali i do opuštene kože.

* Učestalo konzumiranje alkohola se na licu manifestuje crvenilom, zbog njegovog negativnog uticaja na fine krvne sudove. Lice postaje crveno zbog širenja kapilara, a nekada može da se javi i rozacea, odnosno površina kože sa trajno proširenim kapilarima. Uočljivije su i bore, jer alkohol isušuje kožu. Ukoliko je konzumiranje alkohola nekontrolisano, dolazi i do dodatnog boranja kože, koje se, inače, ne vidi kod osoba iste starosne dobi koje imaju uredniji način života.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija