• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: punkufer.hr

23.05.2018

11:50

PRE PUTOVANJA u ovih pet država trebalo bi da se vakcinišete

Ljubav

PRE PUTOVANJA u ovih pet država trebalo bi da se vakcinišete

Podeli vest

Za putovanje u neke države potrebno je voditi računa i o zdravlju, tj. vakcinisanju, posebno ako je ono zakonom propisano ili ako se savetuje

Ovo su najčešće destinacije zbog kojih je potrebno voditi računa o vakcinaciji, pod pretpostavkom da ste kao deca primili sve propisane vakcine: 

1. Brazil 

Putnici koji putuju u Brazil obavezni su zakonom, najkasnije 10 dana pre polaska na put, da se vakcinišu protiv žute groznice. Takođe, preporučuje se da provere jesu li primili sve vakcine. Oni koji zalaze u područje Amazonije, moraju uzeti lekove protiv malarije i poštovati ostale mere protiv zaštite od uboda komaraca. Za putnike koji će u Brazilu boraviti duže vreme i posećivati ruralna područja, preporučuje se i vakcinisanje protiv hepatitisa A i tifusa. 

(FOTO) NAJMIRNIJE MESTO NA SVETU: Život na steni visokoj 40 metara!


2. Ekvador 


Preporučuje se vakcina za tifus, hepatitis A i, kao i za Brazil, uzimanje lekova protiv malarije i pridržavanje ostalih mera protiv zaštite od uboda insekata. 

3. Indija 

Ako ste na putu do Indije prolazili područjem ugroženim žutom groznicom, poput nekih zemalja Afrike, južne i centralne Amerike morate imati važeću međunarodnu potvrdu o vakcinaciji. 

4. Peru 

Svi putnici koji putuju zapadno od Anda i oni koji nameravaju da posete područja gustih šuma smeštenih na nadmorskoj visini manjoj od 2.300 metara trebalo bi da se vakcinišu protiv žute groznice. Ako planirate put u Maču Pikču i Kusko, vakcinisanje nije potrebno. Osim od žute groznice, preporučuje se zaštita i od malarije određenim lekovima. 

5. Venecuela 

Ukoliko planirate putovanje u Venecuelu preporučuje se vakcinisanje protiv hepatitisa A i uzimanje antimalarika. Na pojedinim mestima se preporučuje I vakcinisanje protiv žute groznice, piše Pun kufer.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija