• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.05.2018

10:31

DA LI VAS STVARI GUŠE? Vreme je za veliko spremanje doma

Ljubav

DA LI VAS STVARI GUŠE? Vreme je za veliko spremanje doma

Podeli vest

Iz ormara vam "iskače" garderoba, kuhinjske delove ne možete da zatvorite, a podrum je prepun sitnica? Vreme je za spremanje doma, a ovo su pitanja koja će vam pomoći da ustanovite da li imate višak stvari

Da li imate nekoliko verzija istog proizvoda?
- Tri blendera, četiri fena, nekoliko tostera siguran su put do nereda u domu. Ako stalno kupujete moderniju verziju nekog proizvoda, oslobodite se prethodne. Krenite od jednog dela stana do drugog, izvadite sve uređaje na sto i ako vidite dupli, odmah ga spakujte u kutiju, jer ako ostavite za kasnije da razmislite o tome, nikad ga nećete baciti. Isto važi za posuđe i šerpe, poklonite ili bacite sve što ne koristite. Kad je reč o poklonima, ponekad osećamo grižu savesti da ih bacimo, ali ne bi trebalo, bolje da ih neko koristi nego da skupljaju prašinu.

Da li ste nervozni jer ne možete da pronađete prostor za odlaganje nove stvari?

- Ako nosite istu garderobu svakog dana, jer ne možete da tražite po prepunim i nesređenim ormanima, verovatno imate višak stvari. Često nemamo predstavu o tome koliko garderobe imamo, zato izvadite sve džempere na jedno mesto, pa one koje niste nosili dve i više godina, prosledite nekom ili reciklirajte. Isto uradite sa haljinama, farmerkama i ostalim odevnim predmetima, jer kad ih vidite na gomili, shvatićete šta ste čuvali u ormanu sve ove godine.

Da li gubite stvari? 

- Postoji, naravno, više razloga zbog kojih gubimo stvari. Jedan od njih je da ih imamo previše. Ako stalno gubite kišobrane, nesesere, platnene torbe, to bi moglo da ukaže na to da ih imate previše. Napravite selekciju, a kad kupujete nove stvari, bolje dajte više novca za jedan proizvod nego da kupite nekoliko jeftinih, što samo vodi dodatnom gomilanju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija