• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2018

20:21

SESTRE NAS ČINE BOLJIMA! Ponekad su naporne, ali zbog njih ste emocionalno i psihički stabilniji!

Ljubav

SESTRE NAS ČINE BOLJIMA! Ponekad su naporne, ali zbog njih ste emocionalno i psihički stabilniji!

Podeli vest

Stručnjaci kažu da ljudi koji imaju sestre mnogo bolje rešavaju konfliktne situacije, empatičniji su i snalažljiviji!

Naime, to se događa zato što devojčice u najranijem detinjstvu pomažu braći i sestrama da se osećaju manje usamljeno, voljenije, saosećajnije i samopouzdanije. Ko ima sestru ranije će razviti veštinu komunikacije, socijalnu inteligenciju i veštinu pregovaranja! Čak i svađe, ako su manje, pomažu da postanete bolja osoba, kaže profesor Džensen, autor istraživanja o odnosima između braće i sestara.

Njegova studija pokazuje da su i oni koji imaju sestre kao odrasle osobe emocionalno i psihički stabilniji, kao i da se lakše bore sa izazovima i iskušenjima. Oni koju su odrasli makar sa jednom sestrom nezavisniji su i odlučniji kao zrele osobe.

- Sestre su neverovatna pomoć da ostvarite unutrašnji mir. Iako nekada umeju da budu naporne, one su dar jer vam pomažu da budete srećniji i optimističniji u odnosu na one koji su jedinci ili su odrasli samo u društvu braće - kaže autor istraživanja.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija