• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.07.2018

18:51

SVE MOĆI KRASTAVCA! Osvežava kožu, uklanja glavobolju i uklanja fleke!

Ljubav

SVE MOĆI KRASTAVCA! Osvežava kožu, uklanja glavobolju i uklanja fleke!

Podeli vest

Osim što je nezaobilazan sastojak salata, krastavac je i lekovit, a može vam poslužiti i u druge svrhe

Sadrži vitamine iz B grupe, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, a pored toga veoma je siromašan kad su u pitanju kalorije.

* Kada ste pod stresom, a nemate vremena za masažu, krastavci mogu da vam pomognu. Isecite ih na kockice i prelijte kipućom vodom. Sastojci koji se nalaze u njima će se širiti s parom i stvoriti opuštajuću aromu, koja je veoma delotvorna kod majki novorođenčadi, i studenata koji su pod stresom zbog ispita, pokazala su istraživanja.

* Poslepodnevni umor ne morate da savladavate kafom, već pojedite krastavac. Vitamin B i ugljeni hidrati brzo podižu nivo energije, a pored toga obezbediće vam i tečnost.

* Ako vam je potrebno nešto da vam zavara glad do večere ili ste gladni pred spavanje, onda su krastavci pravo rešenje. Zasitiće vas, i to bez opasnosti od gojenja.

* Ukoliko malo preterate s pićem, pre spavanja pojedite neki krastavac i ujutro ćete se probuditi sveži i bez glavobolje. Krastavci sadrže dovoljne količine vitamina B, šećera i elektrolita da nadomeste one izgubljene zbog alkohola koji ste popili.

* Eliminiše neprijatne mirise i osvežava dah posle ručka, kada niste u prilici da operete zube. Krišku krastavca stavite u usta i jezikom je pridržavajte na nepcu 30 sekundi. To će očas posla rešiti problem zadaha.

* Korom krastavca možete da obrišete tragove bojica i flomastera sa zidova i nameštaja, ali i da skinete prljavštinu sa česme, sudopere i posuđa od nerđajućeg čelika. Prerežite krastavac i njime dobro istrljajte prljava mesta, ostavite da stoji neko vreme, pa zatim isperite.

* Da vam u kupatilu tokom tuširanja ne bi bilo zamagljeno ogledalo, premažite ga presečenim krastavcem.
* Krastavcem, verovali ili ne, možete i da ispolirate cipele. Samo ih premažite presečenim delom i zablistaće.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija