• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: popsugar.com/informer.rs

05.08.2018

16:29

MIT ILI ISTINA? 6 stvari koje treba da znate o noktima!

Ljubav

MIT ILI ISTINA? 6 stvari koje treba da znate o noktima!

Podeli vest

Mnogi i dalje veruju u stare teorije o nezi noktiju, za koje više ne mogu ni da se sete odakle ih znaju. Većina ih je, doduše, pogrešna...

Mit: Nokti treba da "dišu"

Nokte čine mrtve ćelije, kojima kiseonik nije potreban, tako da je taj "nokti treba da dišu" savet koji znači da bi trebalo da pravite pauze između lakiranja noktiju potpuno pogrešan. Jedino što može da se desi, ako stalno lakirate nokte, je da vam nokti požute ako koristite nekvalitetne lakove i ako ne koristite bazu pre nanošenja laka u boji.

Mit: Bele tačkice na noktima su simptom nedostatka kalcijuma

Te bele tačkice su leukonihije i nisu izazvane manjkom kalcijuma. Javljaju se kao posledica oštećenja nokatne ploče, recimo prilikom skidanja gel lakova ili akrilnih noktiju, ili ako suviše grubo baratate "oruđima" za manikir.

Mit: Gel je bolji za nokte od akrila

Oba sadrže formaldehid, toluen i druge toksične hemikalije koje su generalno štetne, tako da u ovom slučaju nema "zdravije" opcije. Sve zavisi koliko je obučena osoba koja vam radi nokte, i koliko će pažljivo uklanjati slojeve gela, odnosno akrila kad za to dođe vreme.

Pixabay

Mit: Ako sečete zanoktice, nokti brže rastu

Ako uklonite kožicu u korenu nokta, nokat će delovati duže, ali to je samo vizuelni utisak, jer sam nokat raste istom brzinom uklanjali vi tu kožicu ili ne. S druge strane, kožica u korenu nokta je prirodna barijera koja smanjuje rizik od infekcija, pa ako je sečete, povećavate šanse da zakačite neku infekciju. Dovoljno je da je nežno potisnete ka korenu, koristeći pritom hranljiva ulja koja će omekšati kožu.

Mit: Što više turpijate nokte, biće zdraviji

Ovo zavisi od toga kako ih turpijate. Nikad ne bi trebalo celu površinu nokatne ploče da turpijate grubom stranom turpije, već isključivo specijalnim turpijama za poliranje noktiju. Ako nokte želite da oblikujete turpijanjem, uvek turpijajte u istom smeru, prenosi PopSugar.

Mit: Proizvodi za negu mogu da poprave zdravlje vaših noktiju

Kreme i ulja mogu malo da pomognu, ali koliko će vam jaki nokti biti zavisi od toga kako se hranite. Sve ostalo je samo - kozmetika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija