• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: petface.net/informer.rs

12.08.2018

12:37

HRANI ZMIJU DA TE POJEDE: Volela je da spava sa svojim ljubimcem, što se zamalo fatalno završilo!

Ljubav

HRANI ZMIJU DA TE POJEDE: Volela je da spava sa svojim ljubimcem, što se zamalo fatalno završilo!

Podeli vest

Nemamo dovoljno vremena za svoje kućne ljubimce. Kad god nađemo slobodan trnutak želimo da usmerimo pažnju na njega. Mazimo ga, gnjavimo, četkamo i šetkamo, a neretko i spavamo zajedno sa njim

Spavanje u istom krevetu sa svojim kućnim ljubimcem nije toliki problem ako su u pitanju mačke ili psi. Ali šta se desi kada zaspite sa, recimo, pitonom. 
Jedna vlasnica pitona spavala je sa svojim ljubimcem u krevetu sve dok piton nije počeo čudno da se ponaša. Spavala sa njim po celu noć i dopustila mu je da prelazi preko celog njenog tela. 

Kada je primetila da njena zmija odbija hranu, uplašila se za njeno zdravlje i otišla je kod veterinara. Nakon pregleda, veterinar je devojci saopštio zastrašujuću vest. Piton se nameračio da pojede nešto veliko - nju samu! 
Afrički i tigrasti burmanski pitoni rastu i do 7,5 metara dužine, dok ostali uglavnom narastu do dva metra. Zmije imaju fleksibilne ligamente na samoj vilici, pa tako mogu da pojedu ogroman plen. One ne žvaću svoju hranu, već je samo gutaju, piše Petface.  

Pitoni se u početku hrane sitnijim plenom i životinjicama, ali kada porastu otvori im se apetit, pa mogu da pojedu svinju ili slično. Ponekad se precene, pa je tako poznat slučaj da je jedna zmija pukla prilikom gutanja aligatora, pa su ih istraživači tako i pronašli.

Pixabay

Prošle godine, Bi-Bi-Si je objavio vest da je indonežanska policija pronašla pitona koji pojeo odraslog muškarca, a telo je pronađeno tako što je rasečena utroba životinje. Smatra se da je zmija pojela mladića na porodičnoj plantaži palmi na ostrvu Sulavesi. 

Radilo se o mrežastom pitonu veličine od sedam metara, a takve zmije mogu da budu izuzetno snažne. Plen napadaju tako što ga obmotaju i stežu ga do prestanka rada srčanog mišića. 
Može da se desi da neka kost pukne u telu žrtve, ali zmije ne lome kosti kao se misli, več guše svoj plen. 

Ovo je prvi dokazani slučaj da je žrtva zmije bio čovek, ali da se devojka sa početka priče nije obratila veterinaru u vezi svog pitona možda bi se i ona našla u naslovima svetskih medija.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija