• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mondo.rs/informer.rs

13.08.2018

12:53

SVETNICA ZA BONTON: Kako da odaberete poklon za useljenje?

Ljubav

SVETNICA ZA BONTON: Kako da odaberete poklon za useljenje?

Podeli vest

Često je teško odabrati poklon za drage ljude – za rođendan i Novu godinu imate "fore" da smislite nešto, ali kada se neko od vaših prijatelja preseli u novi dom, možda niste sigurni šta da poklonite

Iako se za venčanje ili rođenje deteta prihvata "poklon u koverti", kako bi oni koji primaju poklon sami mogli da uzmu ono što im treba ili im se dopada, bonton nalaže da za useljenje poklon ne bi trebalo da bude novac.

- Poklon bi trebalo da bude vaš 'blagoslov' novog prostora u kojem vaša draga osoba započinje novo poglavlje svog života. Prijateljstvo se ne zasniva samo na bliskosti, već i na malim znacima pažnje, koji pokazuju da vi o toj osobi aktivno razmišljate i želite da za nju učinite nešto lepo - navodi "Good manners".

Poklon za useljenje stoga bi trebalo da bude praktičan ili dekorativan, a uopšte nemojte da se libite od toga da domaćini mogu i da ga pojedu!

- Vaš poklon govori – vidim da živiš na novom mestu, koje je prelepo, i nadam se da će ovaj poklon doprineti toj lepoj atmosferi. U današnje vreme nije ni jeftino kupiti ili iznajmiti novi životni prostor, i to je takođe dostignuće koje bi trebalo proslaviti. Trajni pokloni, kao što su dekorativni ili praktični predmeti, poslužiće i tome da osoba kojoj ste ih poklonili svaki put pomisli na vas, kada ih vidi - objašnjava Ana Muson, savetnica za bonton.

Pixabay

Ona savetuje cveće u saksiji, obavezno spakovano u kutiju kako ne bi bilo oboreno ili oštećeno tokom proslave useljenja, zatim razne sitne dekorativne elemente, u skladu sa ukusom drage osobe koja ih prima.

- Kolači, ili drugi ukusni specijaliteti koje ste sami pripremili, takođe su lep poklon jer doprinose ceremoniji useljenja, i svi gosti će u njima uživati. Isti je slučaj i sa flašom dobrog vina, ukoliko znate kakvo domaćini vole - savetuje ona.

Musonova ima i preporuku za one koji slave useljenje, koja glasi – nemojte za svakog gosta praviti "turneju" po stanu ili kući.

- To će oduzeti mnogo vremena, i posle nekoliko gostiju postaće neukusno. Pustite goste da sami razgledaju, a bilo kakvo pitanje koje imaju za vas odvešće vas prirodnije u razgovor od 'turističke' turneje - navodi ona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!
Live TV

Svet se već nalazi u svetskom ratu? Vašington hoće da destabilizuje Iran!

Situacija na Bliskom istoku se, naizgled, barem malo primirila nakon sukoba između Izraela i Irana. Kako će tok spomenutog konflikta teći i da li postoji mogućnost da on eskalira na čitav svet? Na ova pitanja odgovarao je profesor dr Milan Petirčković sa Fakulteta političkih nauka za Informer TV u emisiji "Info jutro".

18.04.2024

13:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Džet set

Srbija